Ciulama de ciuperci cu mămăliguță - Andreea Duția

Ciulama de ciuperci cu mămăliguță

Nu fac des rețete tradiționale dar atunci când le fac, mă întorc în copilărie. Mama făcea cea mai bună ciulama din lume, ea fiind de fel din zona Dobrogei.
O fac și eu acum pentru copiii mei și îmi place să cred că e la fel de bună. Și împreună cu ei sunt și eu din nou copil.
Am fost provocată de Auchan să gătesc o rețetă românească, una care să mă ducă înapoi în timp și să-mi amintească de ce iubesc preparatele tradiționale atât de mult.
Și pentru că urmează perioada pregătirilor pentru Paște, în magazinele Auchan și pe auchan.ro găsiți, până pe 26 aprilie, diverse tipuri de ingrediente, preparate, băuturi, dar și decorațiuni frumoase pentru masa de Paște.

Să revenim la ciulama…
Ciuperci brune tăiate felii, (pe cele mici le lăsați întregi) se rumenesc în tigaie în 30 grame unt…
Le scoatem… Mai punem un cub de unt în tigaie și înăbușim ceapa verde și usturoi verde.
Adăugăm 50 ml lapte și 200 gr smântână amestecată cu o linguriță de făină.
Lăsăm să se îngroașe puțin și aducem înapoi ciupercile.
Condimentăm cu sare și piper și mai lăsăm câteva minute să se împrietenească aromele. Adăugăm și o lingură bună de cremă de brânză și oprim focul. Pătrunjel tocat și haideți cu bucurie la masă!