Încearcă noile prăjituri delicioase fără zahăr!

Pentru noi alimentația ocupă un rol prioritar în strategia noastră și ne dorim în permanență să îmbunătățim și să reinventăm rețete pentru a vă oferi produse gustoase și proaspete, dar în același timp cât mai sănătoase.
Pornind de la această preocupare am lansat primele prăjituri… fără zahăr*.

Da, ați citit bine! Avem 4 sortimente noi de prăjituri fără zahăr:
– cu cremă de unt și ciocolată,
– cu cremă de vanilie,
– cu magiun și bezea cu nucă,
– mousse de ciocolată neagră și cremă de vanilie.

Noile prăjituri pot fi cumpărate de la raionul de cofetărie din toate hipermarketurile Auchan.
Vă invităm să le încercați pe toate și să ne spuneți care e prăjitura preferată!

*produsele conțin alergeni

Descoperă haioșele din Apuseni

Făcute de un mic producător local “Din Apuseni”, exclusiv pentru Auchan, după o rețetă veche, haioșele sunt prăjituri aromate, cu un gust aparte. Cristina Alexe, producătoare locală din zona Câmpeni, județul Alba, alături de întreaga sa echipă, au lucrat la rețeta haioșelor peste un an pentru a le conferi acestora gustul perfect.

Haioșele, cunoscute mai mult în zona Ardealului, se pregăteau de obicei în preajma sărbătorilor de iarnă, după ce se tăiau porcii și gospodinele aveau osânză.

Osânza de mangaliță este foarte sănătoasă și dă un gust aparte produselor.

Benefică organismului, aceasta conține Omega 3, Omega 6 și acizi grași nesaturați fiind comparată cu uleiul de măsline.

Pentru a fi crocante, dar și moi în același timp, aluatul haioșelor, pregătit doar din ingrediente naturale, trece prin câteva etape de integrare a osânzii de mangaliță ca să rezulte foietajul crocant și pufos. Cu magiun de prune și nucă, haioșele proaspăt coapte pur și simplu se topesc în gură.

Noi, la Auchan, iubim tradițiile, susținem producătorii locali și vă invităm să descoperiți gustul haioșelor în toate hipermarketurile noastre!

Doriți o pizza?

Să ridice mâna cine își dorește o pizza delicioasă, abia scoasă din cuptor? În cazul în care sunteți curioși să intrați și în culisele pregătirii unei pizza sau ați urmărit de multe ori, cu interes, documentare de tipul “Cum se fabrică” aveți ocazia acum să descoperiți cum facem noi, la Auchan, pizza gustoasă, la cel mai bun raport calitate-preț!
Totul începe cu un aluat proaspăt pregătit, din făină de calitate, apă, drojdie, maia și puțină sare, aluat pe care îl lăsăm puțin să se “odihnească” printr-o dospire lentă, la rece, de 10-12 ore și pentru a obține un blat pufos.

Apoi, în funcție de sortimentul de pizza (Margheritta, Rustică, Prosciutto Funghi sau Crudo, Quattro Formaggi sau Stagioni) adăugăm ingredientele specifice: șuncă gustoasă, ciuperci, roșii proaspete, mozzarella și alte brânzeturi, sos de pizza aromatizat cu busuioc și oregano. Toate naturale, fără aditivi și atent pregătite de specialiștii noștri.

În cazul în care vi s-a făcut deja poftă de o pizza citind aceste rânduri, vă recomandăm să mergeți la cel mai apropiat hipermarket Auchan.

Vă mai putem spune că avem și diversitate în ofertă. În funcție de cât de foame vă este sau cu câte persoane din jur sunteți dispuși să o împărțiți, vă recomandăm pizza Family cu diametrul de 40 cm (pentru 2-4 persoane), pizza Smart (30 cm) si varianta Fast – o felie de 100-150 g.

Iar dacă sunteți pofticioși și doriți să testați mai multe sortimente de pizza, vă mai dezvăluim un secret: la Auchan puteți cumpăra pizza din mai multe sortimente! Astfel, nu mai trebuie să pierdeți timp ca să decideți ce fel de pizza mâncați azi. Poftă bună!

Cremșnit sau cremeș?

Cremșnit sau cremeș?! Nu-ți bate capul! Bun să fie! Iar dacă pe langă gustos, mai e și cu ingrediente naturale, atunci îl puteți pune în coșul de cumpărături și pentru copiii voștri, fără să vă simțiți foarte vinovați că le cumpărați dulciuri.

Povestea acestei prăjituri reinventate a pornit de la o familie tânără, cu doi copii, din Apuseni, care ne-a călcat pragul, la începutul acestui an.

Familia aceasta are o mică fermă de porci de mangalița pe care ii crește pe dealurile din Apuseni. Probabil că acum te întrebi ce are asta de-a face cu cremșnitul. Ei bine, o să vezi că e foarte interesant și îți vom dezvălui totul.

Așa am descoperit noi că mangalița este considerată „uleiul de măsline cu 4 picioare” și am fost curioși să degustăm foile de cremșnit preparate cu osânză de mangalița de acești producători, în mica lor fabrică din Câmpeni, Alba, unde lucrează doar tânăra proprietară împreună cu încă trei fete. Ne-a plăcut atât de mult gustul acestor foi din ingrediente naturale (pentru că ele nu conțin decât făină, untură de mangalița, apă, sare și oțet) și ne-a încântat peste măsură ideea de a reinventa cremșnitul de odinioară, încât am schimbat total rețeta – cremă de vanilie curată, frișcă din lapte pur și foi cu osânză de mangalița, renunțând astfel la alte ingrediente și la uleiul de palmier.

Și, pentru că am promis că îți vom spune toată povestea, uite aici și mărturia tinerei producătoare: “Am început de anul trecut să lucrez la proiectul acesta. Pentru că nu mai făcusem panificație, am tot testat rețetele. Ne-am dorit ceva cât mai natural pentru copiii noștri, care sunt mici. Și… mi-am dorit să vin cu ceva original, cu un produs de nișă. Din fericire, în plină pandemie, Auchan ne-a dat o șansă.” Cristina Alexe

Povestea este despre un start-up românesc, “Din Apuseni”, susținut de noi, Auchan, și de voi, clienții care alegeți să vă răsfățați cu un cremeș adevărat. Noi, la Auchan, iubim tradițiile, de aceea susținem producătorii locali și reinventăm lucrurile simple.

Savarine însiropate și gustoase

Mai știi ce prăjituri găseai la cofetărie in anii 90? Să fi fost savarine, amandine, eclere, profiterol, excelent, caraiman, indiene, cartofi, cataif? Doamne, ce șir lung. În cel mai fericit caz, da. Intrebarea e, nu te intrigă faptul că, și azi, tu om modern care ești, te uiți după aceleași prăjituri, când treci pragul magazinului nostru?

Care să fie explicația? Pentru că îți plac? Pentru că ești conservator și ții să regăsești aceleași gusturi de odinioară? Sau pentru că ești un încăpățânat nostalgic care ții musai să găsești domne` odată savarina aia adevărată de care numai în copilărie ai avut parte?
Care savarină? Cum care? Aia cu frișcă adevărată, din lapte pur, că dacă nici frișca nu e de calitate într-o savarină, atunci ce mai e? Și dacă mai are și esență naturală de rom și cojile sunt fără ulei de palmier, atunci ce să îți dorești mai mult?
Pentru că tu ești un iubitor de prăjituri autentice, am refăcut rețeta noastră de savarină după rețetarul de altădată. Noi, la Auchan, suntem nostalgici, de aceea reinventam lucrurile simple.

Știai că, savarina vine de la francezi și a fost numită așa după Jean Anthelme Brillat-Savarin, politician și avocat pasionat de gastronomie?

Paine cu maia ca la bunica

Tu cand ai auzit prima data de paine cu maia? Cand bunica framanta aluatul in covată, il lasa apoi la dospit langa soba de lut si cocea painea pe vatra? Sigur, nu toti am avut parte de o copilarie la tara sau de bunicii de la tara. Dar toti apreciem o paine sanatoasa (langa o sana buna), ca cea despre care s-a dus vorba-n lung si-n lat ca se gaseste la Auchan.

Tu stiai ca pregatim, zilnic, 5 sortimente de paine cu maia, in hipermarketurile noastre? Poti gasi ce paine iti pofteste inima: cu faina neagra, cu seminte, cu masline, cu ceapa, si chiar si alba simpla. Si mai ca o gasesti si calda, pentru ca brutarii nostri pasionati o pun in cuptoarele cu vetre o data la 2 ore. Ca sa te bucuri de tot ce e mai bun din painea noastra cu maia!

Dar sa iti spun care e treaba cu painea cu maia de este asa in trend, in ultima vreme. Cum numesti tu o paine care contine doar faina, maia naturala (maiaua se formeaza in urma fermentatiei lactice naturale a fainii cu apa), apa, sare si foarte putina drojdie (3 gr per kg de aluat). Sanatoasa, desigur! Procesul de dospire se face la temperaturi sub 4 gr, de pe o zi pe alta. Aluatul necesita 12 ore ca sa dospeasca – e un proces lent. De aceea painea cu maia e mai gustoasa, mai usor de digerat (datorita lactobacililor din maia) si are si un indice glicemic mai mic decat painea obisnuita. Sa nu mai vorbim ca ingredientele sunt 100% romanesti.

Pe vremuri, bunica nu avea incotro, nu avea de unde sa cumpere asa de usor drojdie, asa ca inmultea mereu maiaua, o usca sub forma unor cocoloase mici, la soare, si o pastra pentru urmatoarele paini. Habar n-avea ea ca prin toata munca asta anevoioasa facea o paine foarte sanatoasa. Noi, la Auchan, iubim traditiile, de aceea reinventam lucrurile simple.

Cozonacul de care te bucuri tot anul

Cu gândul departe, ai lăsat neobservate lucrurile care fac diferența? Ai trecut cumva prea grăbit pe lângă cozonacii noștri copți special pentru tine, tot anul? Atunci fă un pas înapoi în raionul de Cofetărie de la Auchan și ia aminte: avem cozonaci cum numai acasă îi mai fac cei pricepuți dintre noi.

De ce sunt așa de speciali? Pentru că ingredientele sunt de calitatate, și sunt o listă foarte scurtă, pe care și cei mai uituci dintre noi le-ar pune cu ușurință în coșul de cumpăraturi. Asta dacă ne-am pune pe copt, la prima oră a dimineții: făină, zahăr, ou pasteurizat, drojdie, lapte praf, unt, ulei de floarea soarelui, nucă, cacao, aromă naturală de rom. Îți vine să crezi? Fără coloranți, fără ulei de palimier și fără grăsimi hidrogenate. In plus, 23% este nucă. Cam ca acasă, dar gata pregătiți de cofetari pasionați, cum numai la Auchan găsești. Iar tu, uită de grijile cozonăcești și petrece-ți cele mai frumoase dimineți alături de cei dragi.

Te așteptăm în magazinele noastre cu cozonacii bogați, gata scoși din cuptor, și cu parfum de sărbătoare tot anul. Reinventăm lucrurile simple.