Ouă umplute - Brînduşa Bîrsan

Ce se întâmplă de Paște cu toate ouăle roșii ciocnite pe care nu le mănâncă nimeni, pentru că sunt multe alte preparate prea bune pe masă? SE TRANSFORMĂ ÎN OUĂ UMPLUTE!

Aceasta e rețeta de ouă umplute care se face în zona mea, în Pașcani, Iași, în general cu ouăle roșii care rămân – însă de multe ori este și un aperitiv pe masa de Paști. Eu am făcut un update, pentru că e o modalitate bună să folosești și alte ingrediente care îți rămân, precum legume sau verdeață.
Rețeta o puteți salva aici și te încurajez să descoperi și alte rețete de Paști din diferite zone ale țării!

Mai mult, vei putea să îți împărtășești și tu o rețetă de Paște specifică din zona ta și să câștigi premii – bonusuri pe cardul de fidelitate Auchan. Mergi pe pagina de Facebook Auchan România și descoperă toți pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a te înscrie, până pe 13 aprilie.

Eu am luat toate ingredientele pentru rețetă din hipermarketul Aucahn – unde în oferta de Paște găsești sute de produse gata preparate, pască, cozonaci, coșuri cadou, dar și decorațiuni pentru masa de Paște (cum sunt ouăle roșii decorate pe care le-am luat și eu).


INGREDIENTE

10 ouă, fierte tari
300 g pate de porc sau pui
100 g maioneză cu muștar dijon (sau înlocuiți cu 100 g de maioneză normală și o lingură de muștar )
1/2 linguriță sare
câteva fire de chives sau ceapă verde, tocate fin
decor, opțional: verdeață (mărar, pătrunjel, chives), roșii cherry, ridichi, cârnăciori

CUM SE FACE

Ouăle se decojesc și se taie pe jumătate, longitudinal. Gălbenușurile se scot într-un bol și se zdrobesc cu o furculiță. Se adaugă pateul, maioneza, muștarul, chives, sarea și se omogenizează totul.

Se transferă compoziția într-un poș (sau într-o pungă) și se umplu jumătățile de albuș. Acest procedeu se poate face și cu o linguriță. Se decorează apoi cu toppingurile alese.

Opțional, se pot servi cu mai multă maioneză, aranjată ca un pat sub ouăle decorate.