Pască tradițională cu brânză - Toma Lungoci

Nume și prenume: Toma Lungoci
Denumire rețetă de Paște: Pască tradițională cu brânză
Lista ingredientelor necesare pentru rețeta de Paște:
Pentru aluat:
-1/2 kg făină
-150 g zahăr
-250 ml lapte
-un cubuleț drojdie
-200 ml ulei
-2 galbenușuri
-un praf sare
-esențe după gust
Pentru umplutură:
-un kg brânză de vaci
-150 g stafide
-5 ouă
-200 g zahăr tos
-60 g unt
-3-4 linguri griș
-coajă rasă de lămâie
Pentru uns:
-un ou.
Modul de preparare:
Pentru aluat mai întâi se face maiaua din drojdia dizolvată de lapte călduț cu o lingură de zahăr și 3-4 linguri făină. Zahărul se topește în laptele rămas, iar gălbenușurile se freacă bine cu sare. După ce maiaua a crescut, se toarnă în centrul cantității de făină, se adaugă restul ingredientelor, iar uleiul trebuie să fie ultimul. Se frământă și se lasă la crescut o oră. Pentru umplutură, se amestecă ouăle cu zahărul, untul, brânza, stafidele, grișul și coajă de lămâie. Aluatul se întinde și se transferă în tavă. Se pune brânza și deasupra ei se poate decora opțional cu aluat. Se unge cu ou bătut și se coace.