Prăjitură cu mălai - Georgiana Murășan

Nu stiu cum sunteți voi, însă pe mine sărbătorile de Paște mă duc cu gândul la primăverile petrecute la țară, cu mese îmbelșugate, ouă vopsite în foi de ceapă și cozonaci copți în sobă. Și așa mi-am adus aminte de turta de mălai pe care bunica o cocea în sobă, dulce și aromată cu povești. Nu știu din păcate cum o pregătea, și nu mai am nici cum să aflu, însă am încercat să mă apropii de acel gust cu o prăjitură cu mălai, delicios de pufoasă prin simplitatea ei.
În același spirit, Auchan România demarează campania De prin România adunate – cele mai savuroase rețete de Paște, propunându-și ca prin intermediul acesteia culeagă tradiții culinare din toată țara și să retrăim împreună amintiri frumoase cu întreaga familie la masa. În cadrul magazinelor Auchan și pe auchan.ro puteți găsi sute de produse alimentare, de brutărie și cofetărie, dar si decorațiuni pentru masa de Paște, altfel spus tot ce ai nevoie pentru cele mai delicioase preparate și pentru o masă îmbelșugată.
Cum vă spuneam, rețeta propusă de mine este super simplă și rapidă. Avem nevoie de:
• 200g făină
• 200g mălai
• 100g zahăr
• 3 ouă
• 100ml ulei
• 200ml lapte bătut
• 1 linguriță extract vanilie
• 1 linguriță praf de copt
• ½ linguriță bicarbonat de sodiu
• 1 praf de sare
• Miere pentru uns prăjitura la final
• Cocos pentru decorat prăjitura

Pași de lucru:
1. Amestecăm toate ingredienele solide: făina, mălai, praf de copt, bicarbonate, sare.
2. Batem ouăle cu zahărul până se omogenizează, folosind un tel.
3. Adăugăm peste ouă laptele bătut, uleiul și vanilia și omogenizăm.
4. Adăugăm mixul de ingrediente solide.
5. Punem compoziția într-o tavă de 20x25cm tapetată cu făină.
6. Coacem 30-35 min la 180C.
7. După ce s-a copt, lăsăm 15 min și apoi ungem cu miere și decorăm cu cocos.
8. Tăiem prăjitura după ce s-a răcit complet și păstrăm la temperature camerei 2-3 zile.
În același timp , pe pagina de Facebook Auchan se organizează un concurs de rețete tradiționale la care poți participa și tu.