Salată boeuf - Mindrila Mihai

Nume și prenume: Mindrila Mihai
Denumire rețetă de Paște: Salată boeuf
Lista ingredientelor necesare pentru rețeta de Paște:
-1 piept de pui
-2 cartofi roz
-250 grame mazăre
-6 morcovi
-2 rădăcini de pătrunjel
-3 castraveți murați
-5 ouă
-½ lămâie
-½ linguriță muștar
-ulei
-sare
-piper
Modul de preparare:
Prima data se pune la fiert pieptul de pasare impeuna cu 1 lingurișă cu varf de sare .Adaug legumele, în această supă, morcovii ,pătrunjelul și cartofii, curățate de coajă. Se scot legumele și se lăsa până când se răcesc bine. Se taie legumele cubulețe cam de 3-4 mm, să fie de mărimea unui bob de mazăre. Se taie castraveții care întâi au fost puși la scurs .La fel se procedează și cu pieptul de pasăre răcit și scurs.
Maioneza
Gălbenușurile de ou fierte tare se zdrobesc cu furculița, se adaugă muștarul și sarea, după care se freacă cu o lingură de lemn până devin pastă. Se toarnă uleiul în fir subțire în timp ce se mixează.Se adaugă zeama de lămâie care-i dă o consistență și mai solidă. Se adauga mustarul, sare si piper, jumatate din maioneza si se amesteca usor. Cealaltă jumătate de maioneză se păstrează pentru a garnisi salata. Salata se pune pe un platou, se nivelează şi i se dă forma dorită.Salata se îmbracă cu maioneza rămasă.