Retete cu imagini

Rețete cu imagini
Alege cele mai bune produse de pe auchan.ro și gătește in bucătăria de acasă!
Rețetă de tacos - simte gustul tradițional mexican în propria bucătărie
Când vine vorba de mâncărurile care au acaparat din ce în ce mai mult lumea în ultima vreme, un loc fruntaș îl ocupă, fără îndoială, bucătăria mexicană. Aici există, de asemenea, multe delicii care au fost integrate și în meniurile restaurantelor sau chiar în propria bucătărie, iar rețeta de tacos este considerată a fi „vedeta”.
AFLĂ MAI MULTE
Paste cu dovlecei - un preparat versatil, delicios și foarte rapid de preparat
Gastronomia s-a dezvoltat foarte mult în ultima vreme, motiv pentru care există nenumărate opțiuni culinare din care poți alege zilnic, pentru a le prepara în propria bucătărie. Această diversitate însă îți permite să te „joci” cât mai mult cu ingredientele, iar o tendință din ce în ce mai populară a fost integrarea legumelor în rețetele clasice. Printre acestea, pastele cu dovlecei reprezintă o opțiune culinară foarte delicioasă, care s-au făcut remarcate nu doar prin faptul că oferă o alternativă sănătoasă de masă, dar aduc și o explozie de gusturi inedite, dacă faci combinațiile potrivite de ingrediente.
AFLĂ MAI MULTE
Pâine de casă – încearcă această rețetă rapidă și delicioasă care îți va bucura papilele gustative
De câte ori ai trecut pe lângă o brutărie și mirosul de pâine proaspăt scoasă din cuptor te-a făcut să intri și să cumperi una? Te poți bucura și tu de această aromă la tine acasă – ai nevoie doar de puțin curaj pentru a coace prima ta pâine de casă. Noi îți oferim toate informațiile necesare pentru a ne asigura că rezultatul final va fi unul pe măsura așteptărilor!
AFLĂ MAI MULTE
Tort Pădurea Neagră - o combinație delicioasă de ciocolată, frișcă și cireșe pe care o poți pregăti și tu acasă!
Tortul Pădurea Neagră este unul dintre deserturile de care te vei îndrăgosti de la prima înghițitură. Blat de cacao, cremă fină de frișcă și multe cireșe – o combinație echilibrată și fresh, pe care o poți pregăti și tu acasă, fără prea mult efort. Cu ingredientele potrivite și atenție la pașii pe care trebuie să îi urmezi, te vei bucura acasă de o felie de prăjitură Pădurea Neagră la fel de delicioasă ca cea de la cofetărie!
AFLĂ MAI MULTE
Tocăniță de porc – preparatul din bucătăria tradițională cu care nu ai cum să dai greș
Tocănița de porc este unul dintre preparatele cu care fiecare dintre noi a crescut. Este o mâncare simplă, gustoasă și rapid de făcut. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente și nici nu trebuie să petreci mult timp amestecând în oală. Dacă ți s-a făcut poftă de tocană de porc și vrei să te reîntorci în copilărie, însă nu găsești rețeta bunicii, ai ajuns unde trebuie! Prepară tocănița cu carne de porc urmând sfaturile de mai jos și vei vedea că nu vei da greș cu gustul!
AFLĂ MAI MULTE
Tort Krantz cu ciocolată și nuci caramelizate – secretele din spatele acestui desert aromat și crocant
Tortul Krantz este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate deserturi pe care le poți găsi în cofetării. Acest tort se remarcă nu doar prin aspect, ci și prin textură și gust – un blat pufos, straturi de ciocolată și nuci crocante, un echilibru între delicatețe și densitate. Pe cât de complex pare, pe atât de ușor poate fi făcut și acasă. Cu ingrediente de calitate și informațiile necesare, te poți bucura de același gust și combinații de texturi la tine în farfurie.
AFLĂ MAI MULTE
Tartă cu spanac – un preparat delicios și sănătos, cu origini în bucătăria franțuzească
Bucătăria franțuzească a ieșit de-a lungul timpului în evidență prin varietatea de stiluri culinare, ingrediente și preparate delicioase. Tarta cu spanac este un preparat ce își are originile în această zonă a Europei, însă s-a răspândit rapid și în restul țărilor – știai că tarta cu spanac a fost servită și la festivitățile organizate cu ocazia încoronării Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii? Poate fi savurat în orice sezon, fiind un preparat ușor de făcut, cu ingrediente la îndemâna oricui, cu un gust fresh. Dacă nu ai mai gătit tartă cu spanac și vrei să încerci, acum e momentul! Ai la dispoziție toate informațiile necesare, dar și câteva rețete delicioase.
AFLĂ MAI MULTE
Ciuperci la grătar – sfaturi utile de preparare și rețete delicioase
Ciupercile au un gust deosebit, mai ales dacă sunt pregătite la grătar. Sunt ușor de făcut, au multe beneficii pentru sănătate și un aport caloric scăzut, deci sunt ideale pentru persoanele care țin dietă. Cu toate acestea, nu multe persoane știu cum să pregătească ciupercile pentru a obține textura și gustul perfect. Dacă ești și tu în căutare de sfaturi și rețete delicioase, ai ajuns unde trebuie! Informațiile de mai jos te vor ajuta să devii un maestru al ciupercilor la grătar.
AFLĂ MAI MULTE
Mititei – secretele din spatele celui mai popular preparat românesc
Mititeii au ajuns să fie unul dintre cele mai apreciate și reprezentative preparate românești, iar grătarul parcă nu e atât de bun dacă nu ai fript și niște mititei, mai ales în ziua de 1 mai. Micii sunt savurați nu doar în cadrul unui picnic sau al unei mese în familie, ci și în cadrul restaurantelor. Se găsesc în orice magazin din comerț, dar pot fi preparați foarte ușor și acasă. Dacă încă nu ai descoperit secretul din spatele celor mai buni mititei, informațiile de mai jos îți vor fi de mare ajutor!
AFLĂ MAI MULTE
Broccoli la cuptor – sfaturi de pregătire și idei de rețete delicioase
Broccoli este un aliment sănătos și delicios, care ar trebui să se regăsească într-o dietă echilibrată. Multe persoane evită însă să mănânce broccoli dintr-un motiv destul de simplu – nu știu cum să îl gătească cu gust. Dacă și tu te regăsești în această situație, ai ajuns unde trebuie! Vom vorbi în continuare despre broccoli la cuptor, un preparat rapid și extrem de ușor de făcut.
AFLĂ MAI MULTE
Panna cotta – rețeta originală a unuia dintre cele mai iubite deserturi italienești
Panna cotta este unul dintre deserturile nelipsite din casele și restaurantele italienești. Simplu, răcoritor și foarte rapid de făcut acasă, din doar câteva ingrediente. Este suficient să îl încerci o singură dată și va deveni desertul preferat al întregii familii. Avantajul cel mai mare al acestui desert este versatilitatea – poți înlocui ingredientele și poți schimba toppingurile pentru a obține aceeași consistență, însă o aromă diferită.
AFLĂ MAI MULTE
Cotlet de porc la tigaie: cum să obții o carne fragedă și suculentă în doar câteva minute
Cotletul de porc la tigaie este un preparat gustos pe care îl poți pregăti simplu și rapid. Prin gătirea la tigaie, acesta va căpăta o crustă frumoasă și crocantă la exterior și își va păstra suculența și savoarea în interior, iar cu ajutorul diverselor condimente și mirodenii, vei reuși să îi oferi un plus de aromă și savoare. De asemenea, pregătirea la tigaie este o opțiune excelentă care te poate ajuta în cazul în care îți dorești să eviți folosirea cuptorului sau atunci când nu ai la dispoziție un grătar, fiind o alternativă simplă și la îndemână. În plus, cotletul de porc poate fi combinat cu diverse garnituri sau salate proaspete, pentru a obține o masă echilibrată și satisfăcătoare.
AFLĂ MAI MULTE
Chec cu lămâie: o rețetă aromată pe care o poți pregăti simplu și rapid în momentele în care ai pofta de ceva dulce
Checul cu lămâie este un desert gustos și aromat, fiind apreciat de multe persoane datorită gustului său proaspăt și răcoritor care amintește de copilărie. Poți pregăti acest desert moale și pufos atât pentru ocaziile speciale, cum ar fi aniversări sau sărbători, cât și în momentele în care dorești să îți răsfeți familia și prietenii cu ceva special. În cazul în care vrei să îți începi ziua rafinat, poți servi chec cu lămâie alături de o ceașcă de cafea sau ceai, iar dacă îți dorești să îl savurezi după masa de prânz, îl poți combina cu un sos de fructe proaspete sau o înghețată aromată.
AFLĂ MAI MULTE
Fursecuri americane: cum poți obține gustul autentic al acestui desert chiar în bucătăria ta
Fursecurile americane sunt un desert nemaipomenit, fiind cunoscute în întreaga lume pentru gustul lor inconfundabil și textura moale și pufoasă. Pregătirea acestora chiar în propria ta bucătărie poate fi o activitate distractivă și relaxantă, iar rezultatul va fi un desert delicios care se potrivește perfect cu o cană de lapte sau o ceașcă de cafea. Indiferent dacă le pregătești pentru tine sau pentru a le împărtăși cu familia și prietenii, fursecurile americane vor aduce un zâmbet pe fețele tuturor și vă vor încânta papilele gustative cu gustul lor dulce și consistent.
AFLĂ MAI MULTE
Orez cu piept de pui: o alegere echilibrată și hrănitoare pentru mesele de prânz și cină
Pieptul de pui cu orez este o opțiune excelentă pe care o poți alege atât pentru prânz, cât și la cină. Acest preparat este sănătos, deoarece conține atât piept de pui, o sursă sănătoasă de proteine slabe, care ajută la menținerea masei musculare și a sănătății generale, cât și orez și legume, surse bogate în carbohidrați complecși și vitamine. Consumarea orezului cu piept de pui poate contribui la menținerea nivelului de glucoză în sânge, prevenind poftele și senzația de foame constantă, iar prepararea acestuia îți oferă posibilitatea de a personaliza rețeta după propriul gust.
AFLĂ MAI MULTE
Piure de spanac: o explozie de nutrienți și savoare care îți va încânta papilele gustative
Piureul de spanac este un preparat delicios și sănătos pe care îl poți găti cu mare ușurință în propria ta casă. Spanacul este o legumă verde bogată în nutrienți, precum vitaminele A și fier, calciu și fibre alimentare, care are un gust delicios. Piureul de spanac este o modalitate ușoară prin care poți integra beneficiile pe care ți le oferă această legumă în alimentația ta sau a copiilor tăi. De asemenea, acesta poate fi servit în orice moment al zile, atât simplu, cât și pe post de garnitură alături de preparate de carne, pește sau legume. În plus, prin prepararea acestuia în propria ta casă vei avea posibilitatea de a controla ingredientele și de a-ți personaliza rețeta după propriul gust, obținând un preparat gustos de care să te poți bucura în orice moment.
AFLĂ MAI MULTE
Cartofi carbonara: cum să obții cremozitatea perfectă chiar în propria ta bucătărie
Cartofii carbonara sunt o variantă delicioasă și satisfăcătoare a renumitei rețete de paste carbonara. În această reinterpretare, cartofii fierți sunt combinați cu câteva ingrediente delicioase pentru a crea un amestec cremos și savuros. Cartofii carbonara sunt un adevărat deliciu, au o consistență cremoasă și pot fi pregătiți atât în zilele obișnuite, cât și cu prilejul unor ocazii speciale, atunci când îți dorești să îți surprinzi invitații. Aceștia pot fi serviți atât ca fel principal, cât și însoțiți de o salată verde proaspătă sau de o porție de legume aburite la cină sau prânz.
AFLĂ MAI MULTE
Supă de ceapă: un preparat gustos și sănătos pe care îl poți pregăti simplu și rapid
Supa de ceapă este un preparat delicios și sănătos, pe care îl poți pregăti simplu și rapid chiar în propria ta bucătărie. Aceasta are un gust aromat datorită ingredientului principal, și anume ceapa, care îi adaugă dulceață și savoare și o transformă într-un preparat delicios pe care îl poți servi atât singur, cât și alături de membrii familiei sau prieteni. Supa de ceapă este plină de vitamine și minerale esențiale, care îți pot întări sistemul imunitar și pe care o poți savura simplă sau împreună cu crutoane de pâine sau alte preparate. De asemenea, este o opțiune delicioasă pentru orice sezon și poate fi adaptată în funcție de preferințele personale prin adăugarea de legume sau mirodenii suplimentare.
AFLĂ MAI MULTE
Crăiasa Zăpezii - prăjitura rafinată care îți va încânta papilele gustative încă de la prima mușcătură
Prăjitura Crăiasa Zăpezii este un desert delicios pe care îl poți savura alături de cei dragi atât în zilele obișnuite, cât și cu prilejul unor ocazii speciale. Aceasta are un gust rafinat, care combină aromele intense ale cicolatei cu finețea cremei de vanilie și a blatului pufos și umed. Pe lângă gust, Crăiasa Zăpezii este un desert care atrage toate privirile datorită prezentării sale spectaculoase și a aspectului seducător, iar pregătirea acesteia poate fi plină de distracție.
AFLĂ MAI MULTE
Ruladă de pui - aperitivul ideal pentru o seară în familie
Serile petrecute în familie sunt memorabile și de aceea este cazul să te gândești la ceva bun de mâncare pentru a îmbina utilul cu plăcutul. Poți pregăti ceva clasic, însă este ideal să gătești și ceva modern. Printre aperitivele cele mai apreciate se numără rulada de pui care este și gustoasă, și sănătoasă. Dacă vrei să afli detalii despre modul de preparare vei descoperi în următorul articol trei rețete practice și rapide de ruladă de pui pregătită în diverse moduri.
AFLĂ MAI MULTE
Supă cremă de sparanghel - rețete ușoare, gustoase și sănătoase
Această legumă cu multe beneficii pentru sănătate și ușor de gătit este ideală pentru a pregăti aperitive, supe sau garnituri pentru felul principal. Sparanghelul se consumă încă din timpuri străvechi datorită proprietăților sale și se gătește în prezent nu numai în marile restaurante, ci și în meniurile familiilor care doresc să se bucure de preparate delicioase. În acest articol vei afla cum se prepară câteva rețete cu sparanghel, ideale pentru menținerea sănătății organismului.
AFLĂ MAI MULTE
Mâncare de linte - rețete simple, delicioase și bogate în nutrienți
Lintea este o plantă leguminoasă care are boabele mai mici decât mazărea și fasolea și se folosește frecvent datorită proprietăților sale nutritive. Aceasta se găsește în diferite varietăți și culori, încă din antichitate, și fiind una din primele plante cultivate în Orient.
AFLĂ MAI MULTE
Spaghete cu carne tocată - rețete simple și rapide pas cu pas
Una din cele mai simple și rapide rețete este cea cu spaghete și carne tocată. Aceasta este foarte apreciată de iubitorii de paste și nu numai. Mai mult decât atât, cu doar câteva ingrediente poți pregăti un fel de mâncare hrănitor și sănătos. Dacă vrei să afli trucuri și sfaturi cu privire la pregătirea spaghetelor, citește acest articol care conține detaliile necesare.
AFLĂ MAI MULTE
Plăcintă cu dovleac - simplă, fragedă și delicioasă
Dacă ți-e poftă de ceva consistent și gustos este momentul să te gândești la o plăcintă cu dovleac, fie că este anotimpul rece, fie un alt anotimp. Nu este necesar să sărbătorești ceva anume pentru a realiza o astfel de delicatesă sau un alt fel de mâncare deosebit. Există diferite tipuri de dovleac din care poți pregăti delicioasa plăcintă. De asemenea, poți alege rețeta ideală din multele variante care există. Dacă vrei să afli detalii despre prepararea unei plăcinte simple sau fragede cu dovleac, vei descoperi în continuare aspectele necesare pentru a obține cele mai bune rezultate.
AFLĂ MAI MULTE
Vinete umplute - rețete simple și hrănitoare pentru toate gusturile
În anotimpul cald și nu numai, când există pe piață o mulțime de produse proaspete, poți găti o gamă variată de mâncăruri simple și sănătoase. Când te gândești sau te hotărăști la un anumit fel de mâncare este ideal să alegi ingrediente de calitate și să aloci suficient timp pentru reușita garantată. Tehnica de gătit va favoriza și rezultatul final, și timpul alocat gătitului. Dacă dorești să descoperi informații utile despre prepararea unor rețete excelente de vinete umplute, atunci citește acest articol în continuare pentru a afla tot ce te interesează.
AFLĂ MAI MULTE
Cuba Libre: un cocktail senzațional pe care îl poți servi în momentele speciale
În cazul în care îți dorești să pregătești un cocktail cu alcool chiar în propria ta locuință, poți opta pentru Cuba Libre, o băutură cu o istorie îndelungată și o aromă delicioasă. Aceasta necesită doar trei ingrediente principale și este ușor de pregătit. De asemenea, este o băutură pe care o poți personaliza cu ușurință în funcție de gusturile tale sau ale invitaților tăi. Pe lângă momentele în care te întâlnești cu prietenii, poți servi această băutură revigorantă și alături de partenerul ori partenera ta sau singur după ce ai avut o zi obositoare la muncă. Mai mult, Cuba Libre poate fi savurată alături de mâncăruri cu gust puternic, cum ar fi grătar sau tacos.
AFLĂ MAI MULTE
Limonada: o băutură sănătoasă și răcoritoare de care te poți bucura
Limonada este o băutură răcoritoare și delicioasă care se prepară cu ajutorul lămâiei și a altor ingrediente, fiind servită în special în timpul verii, deoarece este hidratantă și are un gust foarte bun. Poți servi această băutură în orice moment al zilei în numeroase cafenele și restaurante, însă dacă îți dorești să consumi un preparat natural și delicios o poți pregăti rapid chiar în propria ta locuință cu ajutorul unui număr redus de ingrediente.
AFLĂ MAI MULTE
Rețeta Cocktail
Începem săptămâna cu un mic detox, tocmai bun după această perioadă în care ne-am delectat cu preparate care mai de care. Iată trei variante sănătoase de cocktail delicioase.
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă Mohito cu pepene
Vezi modul de preparare al retetei.
AFLĂ MAI MULTE
Pandișpan cu vișine - Desertul cu blat pufos al copilăriei
Prăjitura pandișpan cu vișine se numără printre dulciurile emblematice ale copilăriei. Simplu de preparat, cu ingrediente prezente în orice cămară, pandișpanul cu vișine este asocierea perfectă între aroma dulce-acrișoară și textura aerata, care pur și simplu ți se topește în gură.
AFLĂ MAI MULTE
Risotto, încearcă ceva altfel! Idei creative de gustări și garnituri nutritive
Risotto este unul dintre cele mai populare preparate de origine italiană, dar care și-a câștigat popularitatea și în bucătăria românească. Orezul este un aliment versatil, care poate fi servit ca atare sau în combinație cu legume, brânzeturi sau chiar fructe. În plus, orezul are un nivel ridicat de mangan, valoros pentru imunitate.
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă pizza - ideală pentru toate gusturile și bugetele
Acest preparat de origine din Napoli este foarte versatil, motiv pentru care numărul rețetelor a crescut în funcție de preferințele culinare și de condimentele specifice fiecărei regiuni sau țări din toate colțurile lumii. Pentru a afla secretele de preparare în vederea obținerii unui preparat perfect, este necesar să citești în continuare acest articol. Vei descoperi tot ce te interesează și vei putea încerca fiecare rețetă descrisă chiar la tine acasă.
AFLĂ MAI MULTE
Pizza Margherita - Care sunt secretele din spatele rețetei originale?
Pizza Margherita este rezultatul unui contrast interesant dintre o poveste uluitoare și un mix de ingrediente, simplu dar de efect. Preparatul a fost inventat de maestrul Raffaele Esposito, care a dat viață acestei rețete în cinstea Reginei Margherita de Savoia. Aceasta se afla împreună cu soțul ei, Regele Umberto I în vizită la Napoli. Raffaele Esposito a preparat în cinstea acestora trei sortimente de pizza, dintre care una realizată cu busuioc, mozzarella și roșii.
AFLĂ MAI MULTE
Calzone – deliciul italian cald și savuros ce satisface toate gusturile
Bucătăria italiană este renumită pentru mâncărurile sale apetisante, iar calzone este unul dintre preparatele care iese în evidență. Acest deliciu plin de gust, adesea descris ca fiind o pizza pliată sau chiar o ruladă, atrage toate privirile cu ajutorul crustei aurii și a umpluturii delicioase. Originar din Napoli, Italia, pizza calzone a câștigat popularitate internațională pentru versatilitatea și combinațiile sale ce merită încercate. Din fericire, pe lângă amestecul de arome ce îl deosebește de alte preparate, calzone poate fi pregătit foarte ușor chiar și acasă.
AFLĂ MAI MULTE
Salata orientală – rețetă versatilă și pe placul tuturor
Salata orientală este un preparat ce are în compoziție cartofi fierți, tăiați cuburi, amestecați cu maioneză și alte ingrediente suplimentare, cum ar fi ceapa, castraveții murați, mărarul, morcovul sau ouăle mărunțite.
AFLĂ MAI MULTE
Rulada aperitiv sau preparatul ce nu trebuie să lipsească de pe masa
În cazul în care urmează să fii gazda unei mese alături de cei dragi ori de prieteni, este indicat să te pregătești cu cele mai delicioase preparate, în așa fel încât să îi încânți pe toți. Meniul poate să cuprindă mai multe feluri de mâncare, însă aperitivele sunt de cele mai multe ori „deschizătoare de drum”, încurajând degustătorii să-ți descopere talentul în bucătărie. Rețeta de ruladă aperitiv este una simplă și ușor de aplicat la tine acasă, necesitând puțină pregătire și materie primă. Mai mult decât atât, este un aperitiv tip ruladă versatil, ce poate conține o varietate de ingrediente, în funcție de preferințele tale.
AFLĂ MAI MULTE
Pască fără aluat: află cum poți prepara acest desert simbolic chiar la tine acasă
Sărbătorile de Paște reprezintă un timp prielnic pentru reflecție interioară și pentru a petrece aceste clipe minunate alături de cei dragi. Și ce dovadă mai mare de dragoste poate exista decât să prepari un desert gustos cu o tradiție de secole pentru aceștia? Multe țări creștine au propriile lor variante de pâini dulci care se servesc la masa de Paște, iar România nu face excepție de la această regulă: celebra pască este și va rămâne un preparat de nelipsit pe mesele românilor.
AFLĂ MAI MULTE
Ciorba de miel – rețete gustoase, perfecte pentru mesele alături de cei dragi
Există numeroase ciorbe delicioase foarte populare, însă cea care conține carne de miel iese în evidență. Mielul are un gust distinctiv și aromat adorat de mulți. Are o aromă bogată, care este unică în comparație cu alte sortimente precum puiul sau vita, fiind perfect pentru ciorba de miel cu borș. Acest preparat este și o masă hrănitoare, care conține o mulțime de legume, ierburi și alte ingrediente care sunt benefice pentru digestie. Această combinație de ingrediente sănătoase și arome delicioase poate face din ciorba de miel cu tarhon și smântână o masă delicioasă și sățioasă.
AFLĂ MAI MULTE
Stufat de miel - Rețete originale și trucuri utile pentru preparate ca la mama acasă
Stufatul de miel este unul dintre celebrele feluri culinare românești specifice primăverii. Popularitatea acestui preparat este pe deplin justificată, mai ales datorită gustului unic și a numeroaselor moduri în care poate fi pregătită carnea. În plus, este o mâncare populară atât la noi, cât și la poporul francez și cel grec. Pentru stufat se alege de regulă carne slabă, precum cea de miel, care se gătește lent fie pe plită, sub capac, fie la cuptor. Din meniu nu lipesc ceapa și usturoiul verde, care împreună cu mirodeniile potrivite și un pahar de vin de calitate alcătuiesc un festin pentru masa de sărbători și nu numai.
AFLĂ MAI MULTE
Mămăliga – un preparat tradițional românesc care merită apreciat
Mămăliga este un preparat tradițional specific României și un aliment de bază în gastronomia locală. Este realizată din făină de porumb, apă și sare și se prepară prin fierberea acestor ingrediente până se obține o pastă densă și omogenă. Mămăliga are o consistență compactă și o textură granuloasă, fiind servită, de obicei, ca și garnitură pentru diverse feluri de mâncare, precum tocănițe, sarmale sau mâncăruri din carne de porc sau vită. În unele zone ale țării, mămăliga este un aliment de bază în dieta zilnică și este adesea asociată cu tradițiile și cultura din zonă.
AFLĂ MAI MULTE
Ouă umplute: aperitivele delicioase cu care îi vei impresiona chiar și musafirii
Elegante, savuroase, versatile, ouăle umplute sunt aperitivele ideale în orice situație. Poți crea cu ele atât un bufet ușor, pentru o petrecere, cât și o farfurie pretențioasă, pentru un eveniment mai deosebit. Ține de tine cum le creezi și ce mod de prezentare alegi, iar mai departe vei găsi rețete și idei pentru orice situație.
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă tartă cu pere
Domnii din familiile voastre cu ce desert vă surprind? În lipsă de idei, avem noi o rețetă delicioasă de sezon: tartă cu pere.
AFLĂ MAI MULTE
Tartă cu fructe - cum să o prepari în câțiva pași simpli
Tarta de fructe este o prăjitură delicioasă care poate fi savurată în orice moment al zilei. Aceasta poate fi realizată în diverse variante. Poți fie să alegi să pui fructele proaspete pe o bază de tartă crocantă, fie să utilizezi un strat de cremă pentru a completa gustul fructelor. Indiferent de varianta preferată, tarta de fructe rămâne o prăjitură populară și apreciată pe care o poți pregăti simplu și rapid.
AFLĂ MAI MULTE
Tort de morcovi – descoperă desertul sănătos preferat de toată lumea
Tortul de morcovi este o delicioasă prăjitură care a devenit extrem de populară în ultimii ani. Acesta este un desert care conține morcovi răzuiți, împreună cu o combinație de ingrediente care pot varia, dar care includ adesea ouă, zahăr, făină, ulei vegetal și praf de copt. Deși acest desert poate părea ciudat la început, acesta este unul dintre cele mai delicioase și apetisante deserturi pe care le poți încerca.
AFLĂ MAI MULTE
Tort de ciocolată - Un desert ideal pentru orice ocazie specială
Nu există niciun desert mai perfect și potrivit pentru orice ocazie decât este tortul de ciocolată. Atât adulții, cât și copiii, vor îndrăgi acest preparat, care nici nu necesită foarte mult timp de petrecut în bucătărie. În plus, există mai multe variante de rețete pentru care poți opta, însă noi o să ți-o oferim pe cea mai simplă dintre toate, dar și pe cea mai delicioasă. Totuși, fie că vorbim de rețeta de tort de ciocolată simplă, cu o glazură sau cu diferite tipuri de fructe, precum ar fi vișinele sau căpșunile, acesta este, fără îndoială, întotdeauna o alegere bună pentru o ocazie specială sau pur și simplu pentru o masă în familie.
AFLĂ MAI MULTE
Tort de mere – rețeta perfectă pentru mesele cu prieteni
Tortul de mere este un desert foarte apreciat datorită gustului său delicios și aromat dat de mere. Rețeta este adesea pregătită pentru mesele festive în familie sau cu prieteni, dar mai ales, în sezonul de toamnă, specific rodului. Merele proaspete sau coapte incluse în compoziție adaugă o aromă dulce și parfumată tortului, ceea ce îl face delicios și apetisant. În plus, multe rețete de tort de mere folosesc ingrediente simple și accesibile, cum ar fi făina, zahărul, untul, ouăle și merele, ceea ce le face ușor de preparat.
AFLĂ MAI MULTE
Prăjitura cu mere - cele mai rapide și delicioase rețete
Prăjiturile cu mere sunt unele dintre cele mai iubite deserturi, atât de adulți, cât și de cei mici. Aroma dulce și intensă a merelor coapte, combinată cu textura moale și pufoasă a blatului de prăjitură, reprezintă o combinație perfectă care poate satisface orice poftă de dulce. Pentru unii dintre noi, prăjitura cu mere este desertul copilăriei, deoarece mama sau bunica obișnuiau să pregătească acest deliciu cu orice ocazie, fiind preferat de toată familia. Din fericire, există o multitudine de rețete delicioase pentru prăjiturile cu mere, de la cele clasice, ale bunicii, cu un strat gros de mere deasupra, la cele mai moderne, cu ingrediente inedite, care oferă preparatului o aromă și o textură unică
AFLĂ MAI MULTE
Prăjitura cu vișine: Cum să folosești aceste fructe în deserturile tale
Vișinele sunt un ingredient versatil, care poate fi folosit într-o varietate de deserturi, de la plăcinte la prăjituri. Aroma lor dulce-acrișoară adaugă o notă unică deserturilor tradiționale, iar culoarea lor roșie strălucitoare este atrăgătoare din punct de vedere estetic. Dacă dorești să încorporezi vișine în deserturile tale, există o mulțime de rețete apetisante din care poți alege.
AFLĂ MAI MULTE
Negresă - cea mai simplă și rapidă prăjitură pentru familia ta
Se consideră că negresa este una dintre cele mai bune prăjituri din lume. Istoria acesteia este surprinzătoare prin prisma faptului că a fost inventată în mod întâmplător sau din greșeala unui cofetar care a adăugat ciocolată topită într-o compoziție de biscuiți. Alt fapt impresionant ar fi că o gospodină care voia să realizeze un tort a omis să pună praf de copt în blat și așa a rămas numele de negresă. Cu toate acestea, cofetarii, patiserii sau gospodinele experimentează diferite rețete, aducându-i permanent îmbunătățiri. Deoarece este un desert delicios, care se realizează simplu și rapid în orice familie, se adaptează diferite rețete în funcție de gusturile și de ingredientele din casă. În ultimii ani s-a dezvoltat foarte mult comerțul în sistem online, motiv pentru care poți comanda imediat materiile prime necesare. În continuare vei descoperi care sunt cele mai noi tendințe și cum poți obține cea mai bună negresă pentru familia ta.
AFLĂ MAI MULTE
Tort cu căpșuni - rețetele delicateselor
Toată lumea iubește dulciurile, iar tortul cu căpșuni ocupă un loc fruntaș în topul celor mai apreciate delicii. Acesta conține de obicei zahăr, care completează dulceața căpșunilor și îmbunătățește aroma prăjiturii. Bineînțeles, fructele folosite în rețeta de tort cu căpșuni trebuie să fie proaspete pentru a oferi o explozie de aromă suculentă și dulce.
  AFLĂ MAI MULTE
Dulceață de căpșuni: gustul copilăriei, într-un borcan
Nimic nu se compară cu dulceața de căpșuni a bunicii. Acest desert de poveste, ascuns cu măiestrie de gurile pofticioșilor, a îndulcit copilăria multora și probabil și pe a ta. Culoarea vibrantă și gustul dulce-acrișor fac din dulceața de căpșuni un desert în fața căruia este greu să reziști. Din fericire, se prepară rapid și ușor, așa încât, dacă îți este dor de gustul autentic, acum îl poți recrea în bucătăria ta, pentru a rememora cele mai dulci momente ale copilăriei.
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă sirop de căpșuni
Unii au așteptat un an pentru asta: sezonul căpșunilor a început. Această rețetă de sirop de căpșuni va fi cu siguranță apreciată de cei din familia ta, de la mic la mare.
AFLĂ MAI MULTE
Spumă de căpșuni: cele mai simple și rapide rețete pentru deserturi gustoase
Dacă ești în căutarea unui desert gustos și răcoritor, perfect mai ales pentru zilele toride de vară, spuma de căpșuni nu trebuie să lipsească de pe lista rețetelor tale. Este ideal pentru iubitorii fructelor, se consumă rece, nu necesită foarte multe ingrediente și este extrem de simplu de preparat. De asemenea, este un desert care îți oferă o libertate destul de mare de experimentare. Deci, dacă te numeri printre fanii bucătăritului, cu siguranță te vei distra la nebunie încercând diverse variante proprii și originale, inspirate din cea clasică.
AFLĂ MAI MULTE
Prăjitură cu căpșuni: un deliciu cu gust de vară, bun de servit tot anul
Dacă ești mare iubitor de prăjituri, iar căpșunile se numără printre fructele tale preferate, atunci vei îndrăgi, cu siguranță, și prăjitura cu căpșuni. Aceste fructe roșii, de vară, sunt deja apetisante și iubite pentru gustul dulce-acrișor, dar atunci când le mai combini și cu un blat pufos sau crocant, de biscuiți, o cremă de vanilie, mascarpone sau frișcă, rezultatul va fi irezistibil.
AFLĂ MAI MULTE
Prăjitura Parlament – descoperă rețeta care stă la baza acestui desert delicios
Prăjitura Parlament este o rețetă specifică românească, apreciată pentru bogăția gustului și combinația sofisticată de arome. Deși numele său poate părea neobișnuit, este o referință la complexitatea și straturile sale, asemănătoare cu cele ale unui parlament. Deși la prima vedere pare a fi o rețetă dificilă, în realitate, este o prăjitură ușor de pregătit la tine acasă, ce poate fi servită la desert în orice sezon.
AFLĂ MAI MULTE
Înghețată - desertul ideal pentru petrecerile în familie și cu prietenii
Din istoria înghețatei se cunoaște că împărații Chinei au consumat primii înghețată datorită bucătarilor lor care amestecau zăpadă și gheață din munți cu fructe și miere, din dorința de a le oferi conducătorilor lor un desert ideal pentru relaxarea din zilele toride. Rețetele au evoluat odată cu trecerea timpului și contribuția călătorilor prin lume care au adăugat diferite ingrediente: lapte, nectar, vin, fructe și alte mirodenii aromatizante. De la consumul de plăcere până la deschiderea primelor magazine cu acest delicios preparat înghețat au trecut peste 1000 de ani. Dacă la început cumpărau înghețată doar oamenii înstăriți, cu timpul s-a extins consumul acestui desert și gama de rețete s-a diversificat după cererea și gusturile oamenilor.
AFLĂ MAI MULTE
Papanași: unul dintre cele mai iubite deserturi tradiționale românești
În fața unei porții de papanași apetisanți, cu miros îmbietor, îmbrăcați în multă smântână și acoperiți cu dulceața aromată preferată, aproape că uiți de orice dietă. Vestea bună este că poți prepara papanași chiar la tine în bucătărie, din ingrediente simple și accesibile, dar de calitate, proaspete, așa încât să poți controla desertul atât din perspectiva zahărului adăugat, cât și din cea a grăsimilor, iar silueta ta sa nu aibă ceva de suferit.
AFLĂ MAI MULTE
Griș cu lapte: rețete clasice și variante inovative de preparare a delicatesei
Indiferent de vârstă, cu toții cunoaștem grișul cu lapte. Fiind o rețetă simplă și rapidă, dar și absolut delicioasă și sănătoasă, acest preparat atât de îndrăgit peste tot în lume, dar mai ales la noi în țară, are cu siguranță un gust distinctiv care ne transportă înapoi în cea mai frumoasă perioadă a vieții noastre: copilăria.
AFLĂ MAI MULTE
Orez cu lapte - cum se face în doar câțiva pași simpli
Orezul cu lapte este un desert sănătos și delicios, apreciat și consumat de fiecare dată cu același drag indiferent de vârstă. Se prepară atât de simplu și ușor, încât poate fi la îndemâna oricui să pregătească diverse rețete delicioase și aromate de orez cu lapte. De asemenea, orezul cu lapte este un preparat foarte versatil, popular în cele mai multe colțuri ale lumii. De la orezul cu lapte cremos, cu cocos, scorțișoară, migdale, ciocolată, mere caramelizate sau stafide, pe gustul persoanelor adulte, până la orezul cu lapte praf potrivit pentru bebeluși, acesta își menține un loc special în topul deserturilor preferate de către persoanele de toate vârstele.
AFLĂ MAI MULTE
Cremă de vanilie sau creme patissiere. Rețete tradiționale sau dietetice
Crema de vanilie, crema de lapte fiartă sau creme patisserie este elementul de bază pentru numeroase rețete de tarte, torturi, rulouri sau eclere. Crema de vanilie presupune ingrediente simple, poate fi aromatizată în numeroase feluri și e gata în timp record. Se poate pregăti cu sau fără unt, cu lapte sau fără, fiind un preparat prietenos cu silueta și ideal pentru persoanele care urmează o dietă. Prin urmare, te poți bucura de bucate savuroase, dar și să ai grijă de sănătatea ta în același timp.
AFLĂ MAI MULTE
Tiramisu: o prăjitură cu gust impresionant de cafea
Prajiturile sunt un deliciu care pot aduce o bucurie imensă în viața fiecărei persoane și o fac să fie mai energică pe timpul întregii zile. Mai mult, acestea sunt excelente în momentele în care îți dorești să te bucuri de clipe de neuitat alături de persoanele dragi sufletului tău, cum ar fi într-un cadru relaxant, precum la cină sau la o petrecere. Prăjitura tiramisu este delicioasă, iar rețeta originală conține ingrediente simple, printre care se numără pișcoturi însiropate în cafea, cremă de mascarpone, respectiv cafea și cacao.
AFLĂ MAI MULTE
Creme brulee - Sfaturi practice și utile care te vor ajuta să obții un desert perfect
Creme brulee este un desert extrem de gustos, dar și foarte rafinat, originar din Franța, care a devenit însă îndrăgit în întreaga lumea. Este un dulce cu gust de vanilie și o crustă crocantă, reușind prin simplitatea sa să cucerească inimile multor oameni care îl degustă pentru prima dată.
AFLĂ MAI MULTE
Cremă de zahăr ars: un desert delicios care îți va aduce aminte de copilărie
Istoria cremelor de zahăr ars datează încă de la începutul secolului al XIX-lea, când bucătarii francezi au început să folosească caramelul în rețetele lor. Acesta a fost descoperit cu mult timp în urmă, în perioada medievală, când bucătarii arabi și persani au început să încălzească zahărul până când s-a topit și s-a caramelizat.
  AFLĂ MAI MULTE
Clătite simple și gustoase pas cu pas. Iată cum să obții cel mai pufos preparat
Clătitele sunt unele dintre cele mai iubite și versatile preparate din bucătăria internațională, dar și românească. Acestea pot fi făcute într-o varietate de moduri și pot fi servite cu o mulțime de topping-uri, de la sirop de arțar și fructe proaspete, la nuci și unt de arahide.
  AFLĂ MAI MULTE
Brioșe gustoase și pufoase – rețete simple pentru un desert sau aperitiv
Brioșele sunt deserturi mici (dulci sau sărate) și delicate, care sunt foarte populare în multe țări din lume. Acestea sunt, de obicei preparate, în forme de hârtie sau silicon și sunt umplute cu diferite ingrediente, cum ar fi fructe proaspete, ciocolată, gem sau cremă de brânză. Deși acestea sunt adesea asociate cu micul dejun sau brunch-ul, ele pot fi servite și ca desert sau gustare în orice moment al zilei. Brioșele pot fi făcute în multe variante, de la cele clasice cu afine sau căpșuni, până la cele cu ciocolată, caramel sau nuci. Cu toate acestea, ingredientele de bază pentru brioșe includ unt, ouă, lapte, făină, zahăr și îndulcitori, ceea ce le face perfecte pentru orice pofticios.
AFLĂ MAI MULTE
Chec cu iaurt - un desert răcoritor și aromat pe care merită să-l încerci
Checul este, fără doar și poate, desertul copilăriei, pe care fiecare dintre noi adorăm să-l consumăm ori de câte ori avem ocazia. Însă, dacă te-ai plictisit de varianta clasică, atunci ar trebui neapărat să încerci checul cu iaurt, care oferă o textură și un gust diferit, față de cel tradițional, cu care ești deja obișnuit.
AFLĂ MAI MULTE
Chec - rețete diverse pentru a obține un chec pufos și delicios
Checul este un desert simplu și delicios, care poate fi făcut în multe feluri diferite. Este o prăjitură cu blat pufos, care se poate prepara din mai multe ingrediente, cum ar fi din fructe, ciocolată sau nuci, pentru rețeta de chec simplă. În plus, cea mai bună parte este că acesta poate fi personalizat în funcție de preferințele individuale, prin adăugarea sau eliminarea anumitor ingrediente.
AFLĂ MAI MULTE
Salam de biscuiți - rețete pentru prepararea desertului
Îți mai aduci aminte de perioada copilăriei, când te bucurai de gustul perfect al salamului de biscuiți preparat de mama sau bunica? Fiindcă știm că îți amintești cu drag de acea perioadă specială din viața oricărei persoane, ne-am gândit să-ți pregătim o surpriză și să te ajutăm să retrăiești cu drag acele momente sublime. Mai exact, în acest articol ne-am propus să-ți oferim o listă cu rețete simple pentru prepararea salamului de biscuiți pentru a le putea pregăti și tu pentru tine și cei dragi ție.
AFLĂ MAI MULTE
Chec pufos: un desert tradițional ușor de preparat
Checul este un desert popular adorat de oamenii din întreaga lume, care a apărut pentru prima dată în Europa și a devenit rapid unul dintre cele mai îndrăgite deserturi. Acesta se pregătește pentru a fi servit în special la evenimente importante, cum ar fi de Paște, de Crăciun, de Anul Nou sau cu prilejul zilelor de naștere, deoarece este un desert plin de energie, care se potrivește foarte bine cu atmosfera de sărbătoare. Checul este o prăjitură foarte versatilă și poate fi preparată într-o varietate de moduri, în funcție de preferințele tale proprii.
AFLĂ MAI MULTE
Gogoși: ghidul tău pentru produse pufoase și delicioase
Prăjite sau la făcute la cuptor, simple sau umplute, gogoșile sunt mereu delicioase. Acestea sunt un desert atât de popular și de apreciat, încât au propria lor zi recunoscută în plan internațional. În fiecare an, pe 3 iunie, oamenii din toate colțurile lumii pot sărbători această zi fie cumpărând de la patiserii gogoșile preferate, fie preparându-le în casă.
AFLĂ MAI MULTE
Baclava, desertul care a cucerit planeta. Rețeta originală și variante creative pentru acest faimos desert
Baclava este numele unui desert de origine turcă, larg răspândit în arta culinară la nivel mondial, începând cu Grecia și până în statele Orientului Mijlociu. Conform rețetei tradiționale, baclavaua originală are la bază foi subțiri de plăcintă, unt topit, umplutură cu nucă, fistic ori migdale și sirop de zahăr. Cea mai complicată parte a realizării acestui desert sunt foile de plăcintă, care pot lua destul de mult timp. Din fericire, magazinele se întrec în game variate cu foi de plăcinte, ideale pentru orice rețetă de baclava.
AFLĂ MAI MULTE
Lapte de pasăre, baza celor mai creative deserturi
Laptele de pasăre este un desert clasic, asociat cu dulciurile pe care le pregăteau mamele și bunicile în copilărie. Farmecul acestui desert se datorează atât sentimentului de nostalgie, cât și aromei inconfundabile de vanilie. Pe parcursul timpului, laptele de pasăre a întâmpinat unele readaptări, prin adaosuri de caramel, ciocolată sau chiar praline. Rețeta clasică a laptelui de pasăre este de origine franceză.
AFLĂ MAI MULTE
Prăjitura Tosca – deliciul dulce ușor de preparat perfect pentru a încânta
Prăjitura cu mac Tosca este rețeta pe care trebuie să o încerci pentru a vedea cât de bine se îmbină ciocolata și macul, creând un desert bogat și aromat. În plus, semințele de mac adaugă o textură unică rețetei de prăjitură Tosca, ceea ce o face și mai plăcută de savurat.
AFLĂ MAI MULTE
Plăcinta cu iaurt: Secretul unui aluat fraged și savuros + Rețete de plăcinte
Vrei să gătești ceva delicios și perfect pentru orice ocazie? Atunci plăcinta cu iaurt și brânză este răspunsul! Un fel de mâncare atât îndrăgit în România, aceasta poate fi preparată cu brânză sărată sau dulce, într-un aluat fraged și aromat, fiind o adevărată încântare pentru papilele gustative. Plăcinta cu brânză este o rețetă ușoară, cu ingrediente la îndemână, care poate fi făcută acasă și savurată de întreaga familie.
AFLĂ MAI MULTE
Prăjitura cu iaurt - o explozie de arome pentru papilele tale gustative!
Cu siguranță ai gustat cel puțin o dată o prăjitură cu iaurt și fructe proaspete. Aceasta este un desert ușor și răcoritor perfect pentru zilele calde de vară. În plus, rețeta este foarte simplă și poate fi realizată de oricine, indiferent de nivelul de experiență în bucătărie.
AFLĂ MAI MULTE
Alba ca Zăpada - prăjitura pas cu pas. Cum obții un desert fraged si delicios
Cu siguranță, prăjitura Alba ca Zăpada este una dintre cele mai cunoscute și apreciate rețete de desert din bucătăria românească. Este extrem de îndrăgită de pe vremea bunicilor noștri, datorită cremei delicate de vanilie, ușor acrișoară. Rețeta de prăjitură Alba ca Zăpada poate fi servită la ocazii festive, dar poate fi și doza de răsfăț pentru membrii familiei tale. Chiar dacă rețeta originală de Alba ca Zăpada a fost adaptată de-a lungul timpului, astfel încât astăzi există multe variante ale acestui preparat, principiile de bază, dar și gustul, au rămas, predominant, aceleași. Totuși, înainte să intri în bucătărie, trebuie să te înarmezi cu puțină răbdare, pentru că necesită un proces puțin mai amplu. Cu toate acestea, rezultatul final va merita fiecare minut.
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă de unt de arahide făcut în casă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente simple
Rețeta de unt de arahide preparată în casă este o alternativă sănătoasă și chiar mult mai gustoasă decât cel cumpărat din supermarketuri. Deși poate părea greu de făcut la început, această rețetă este, de fapt, surprinzător de simplă și necesită doar câteva ingrediente de bază.
AFLĂ MAI MULTE
Lasagna: câte culturi, atâtea tipuri de lasagna!
Indiferent dacă ești mic sau mare, vegetarian sau nu, iubitor de gusturi picante sau de mâncăruri dulci, nu se poate să nu iubești lasagna! Acest preparat cel mai des asociat cu Italia, compus în mod clasic din straturi moi de paste lasagne, a fost pentru prima oară introdus pe mesele oamenilor în secolul al XIV-lea în Napoli și, de atunci, continuă să rămână în topul preferințelor culinare în tot jurul lumii.
AFLĂ MAI MULTE
Paste cu carne tocată - cum obții un preparat delicios
Pastele cu carne tocată sunt un preparat ușor de realizat și delicios, iar acest lucru le face să fie alegerea ideală pentru cină sau prânz. Ele pot fi preparate în diverse moduri și pot fi adaptate la gusturile și preferințele culinare ale fiecărui membru din familie, fiind extrem de îndrăgite și de cei mici.
AFLĂ MAI MULTE
Macaroane cu brânză - rețete delicioase și ușor de preparat acasă
Macaroanele cu brânză sunt un preparat popular în multe țări, deoarece sunt ușor de preparat și foarte gustoase. Acest fel de mâncare este realizat prin combinarea pastelor fierte cu brânza topită și alte ingrediente, cum ar fi laptele, untul sau făina. Unele rețete de macaroane cu brânză includ și condimente precum piperul negru, usturoiul sau boia. De asemenea, acest preparat poate fi îmbogățit cu adăugarea de legume sau carne, precum broccoli, șuncă sau pui, în funcție de preferințele personale.
AFLĂ MAI MULTE
Paste cu ton - rețete clasice, dar și mai sofisticate
Pastele sunt un preparat de bază în multe culturi din întreaga lume și asta din motive bine întemeiate. Nu numai că sunt delicioase, versatile și ușor de gătit, dar au și puterea de a aduce multă satisfacție gastronomică celor care le consumă. O variantă populară de paste care exemplifică această natură reconfortantă sunt pastele cu ton. Pastele cu ton sunt o alegere sănătoasă și delicioasă pentru orice masă. Tonul este o sursă bogată de proteine, acizi grași omega-3 și vitamina D, ceea ce îl face o opțiune minunată pentru cei care doresc să mențină un stil de viață sănătos, dar și să se bucure de o masă copioasă. Cu puțină creativitate, poți transforma rapid și ușor pastele cu ton într-un fel de mâncare satisfăcător și plin de arome.
AFLĂ MAI MULTE
Paste Quatro Formaggi – rețeta perfectă ce va încânta toți iubitorii de brânză
Bucătăria italiană este renumită în toată lumea pentru diversitatea de arome, simplitatea și utilizarea ingredientelor de înaltă calitate ce o scot în evidență. Dragostea italienilor pentru brânzeturi este vizibilă și nu există o reprezentare mai bună a acestei pasiuni decât prin intermediul pastelor Quatro Formaggi (termen care se traduce prin „Patru tipuri de brânzeturi”). Această rețetă reunește bogăția a patru sortimente de brânzeturi distincte, amestecate într-un sos cremos, care încântă papilele gustative, învăluind fiecare parte a preparatului.
AFLĂ MAI MULTE
Paste Bolognese: rețeta autentică + curiozități despre sosul bolognez
Când vine vorba de mâncăruri cu paste, puține sunt la fel de îndrăgite ca cele bolognese. Acest preparat clasic italian este o combinație consistentă și aromată de sos de roșii și carne de vită, servită peste paste fierte la perfecție. Cu originile sale datând din secolul al XVIII-lea, pastele bolognese au devenit un produs de bază în bucătăriile și restaurantele din întreaga lume. Indiferent dacă ești în căutarea unei cine satisfăcătoare sau o masă de împărțit cu cei dragi, pastele bolognese pot fi ajustate astfel încât să fie pe placul tuturor.
AFLĂ MAI MULTE
Paste carbonara italienești: o rețetă ca la Roma
Dacă ai fost în Italia și ai mâncat faimoasele paste carbonara, ai constatat, probabil, că nu seamănă deloc cu cele românești. Ce le face atât de speciale și de ce sunt atât de apreciate? Care este rețeta originală și ce secrete știu doar marii bucătari? Vei găsi aici răspunsul la toate aceste întrebări, ca la final să îți poți sufleca mânecile pentru a găti o delicioasă porție de spaghete, așa cum doar la Roma mai găsești.
AFLĂ MAI MULTE
Ravioli - rețetă și idei de umpluturi delicioase pe care le poți prepara în propria bucătărie
Delicioase și cu gusturi extrem de diverse, ravioli fac parte dintre preparatele italienești care s-au răspândit ușor în întreaga lume. Dacă încă nu ai gustat din rețeta de ravioli, trebuie să știi că este vorba despre niște pachețele mici, preparate dintr-un aluat subțire și umplute cu umpluturi variate, de la carne și brânză, până la legume proaspete. Acestea sunt mai apoi băgate într-un sos la fel de delicios, astfel încât vei avea parte, fără doar și poate, de o experiență culinară perfectă. Rețetele cu ravioli sunt extrem de variate și pot fi servite fie într-un sos simplu cu unt, astfel încât să simți cât mai bine umplutura lor, fie clasic, într-un sos de roșii, peste care să adaugi parmezan ras.
  AFLĂ MAI MULTE
Tortellini - Rețete simple și gustoase pentru familia ta
Tortellini sunt un tip de paste italienești, care au devenit ușor cunoscute în întreaga lume, datorită aspectului inovator pe care îl au, dar și gustului delicios. Acestea au o formă rotundă, mică, cu diferite umpluturi, precum este brânza, carnea sau legumele. Partea și mai savuroasă a acestui preparat este că întotdeauna vei întâlni peste tot tortellini cu sos, cel din urmă putând varia în funcție de gusturi și preferințele culinare.
AFLĂ MAI MULTE
Hamburger: satisface-ți poftele utilizând aceste rețete delicioase
Hamburgerii sunt un fel de mâncare american clasic, care există de peste un secol. Sunt de nelipsit la grătare, picnicuri și la aproape orice întâlnire între prieteni. Toată lumea are propriul mod de a face un hamburger, dar ingredientele de bază sunt de obicei aceleași - o chiflă tăiată în două, o chiftea de vită, salată, roșii și poate puțină brânză.
AFLĂ MAI MULTE
Burger – Cum poți să obții un preparat delicios chiar la tine acasă?
Burgerul este un fel de mâncare extrem de popular în întreaga lume, constând într-o chiflă de pâine cu o bucată de carne, de obicei de vită, dar poate fi și de pui, porc sau pește, servit cu diferite garnituri și sosuri. Burgerii sunt o alegere populară în restaurante, fast-food-uri și chioșcuri de alimente de pe stradă, datorită gustului lor delicios și faptului că pot fi personalizați după gusturile fiecărui client. În plus, sunt ușor de preparat și pot fi făcuți acasă, ceea ce îi face o opțiune populară pentru o cină rapidă sau o petrecere.
AFLĂ MAI MULTE
Ciorbă de burtă - rețeta tradițională pe care trebuie neapărat să o încerci
Ciorba de burtă este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din bucătăria românească. Deși poate părea simplu de realizat, acesta este, de fapt, un preparat complex, cu o istorie bogată și o varietate de rețete și moduri de preparare.
  AFLĂ MAI MULTE
Ciorbă a la grec: deliciul reconfortant pentru toate anotimpurile
Bucătăria tradițională românească poate fi văzută prin prisma unui melanj de gusturi, preparate și influențe de la popoarele din estul, sud-estul Europei, dar și din Orientul Mijlociu. Întrucât consumul de ciorbe și supe face parte din meniul zilnic al românilor, astăzi ne vom opri asupra unei ciorbe cu o istorie și un gust la fel de bogat: ciorba a la grec.
AFLĂ MAI MULTE
Ciorba de legume: Un fel de mâncare de bază din bucătăria tradițională
Bucătăria românească este cunoscută pentru preparatele sale bogate și gustoase, care reflectă diversele influențe culturale ale țării. Unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din România este ciorba, o supă tradițională care se servește de obicei ca antreu sau ca fel principal. În timp ce multe versiuni de ciorbă includ carnea sau peștele ca ingredient principal, există și variante potrivite pentru vegetarieni, care sunt la fel de delicioase și satisfăcătoare.
AFLĂ MAI MULTE
Ciorbă de văcuță: între bogăția gustului tradițional și noi experiențe culinare
Ciorbele au un loc aparte în gastronomia europeană, iar fiecare țară își aduce raportul în crearea unor rețete pline de savoare și ingrediente sănătoase. În zilele reci sau ploioase, puține priveliști sunt la fel de liniștitoare ca o oală de ciorbă de vită care clocotește pe aragaz. Acest preparat gustos și hrănitor se poate întâlni aproape în orice cultură gastronomică, însă tradiționala ciorbă de văcuță românească are un farmec aparte care poate fi cu greu replicat.
AFLĂ MAI MULTE
Ciorbă de perișoare: rețete tradiționale românești care surprind
Bucătăria tradițională românească este renumită pentru aromele sale bogate și pentru gusturile sale unice și îmbietoare. Carnea de porc, puiul sau vita, legumele și condimentele sunt ingrediente de bază pentru multe feluri de mâncare tradițională, printre care se numără ciorbele, tocănițele, sarmalele, micii sau mămăliga, fiind doar câteva dintre preparatele care au devenit semnificative pentru bucătăria tradițională românească și care îi oferă o personalitate unică. Ciorbele românești sunt apreciate pentru gustul lor bogat și complex, fiind adesea folosite ca fel de mâncare principal și se servesc cu o felie de pâine, ardei proaspăt sau murat. Acestea sunt preparate cu ingrediente proaspete și naturale, ceea ce le face să fie sănătoase și hrănitoare. În plus, fiecare rețetă poate fi adaptată conform preferințelor tale, astfel încât să fie potrivite pentru orice gust și nevoi alimentare.
AFLĂ MAI MULTE
Somon la cuptor - rețetă delicioasă și rapidă, gata în doar câteva minute
Somonul la cuptor este o alegere excelentă pentru persoanele care își doresc să savureze o masă sănătoasă, extrem de sățioasă, dar și foarte delicioasă, bineînțeles. Indiferent dacă ai experiență în bucătărie sau ești începător, rețeta de somon la cuptor poate fi realizată în câțiva pași simpli, motiv pentru care nu trebuie să-ți faci griji.
AFLĂ MAI MULTE
Păstrăv la cuptor – rețetă sănătoasă și plină de savoare pe placul oricărui
Peștele este recunoscut pentru că are un gust puternic și aromat, care se diferențiază de celelalte sortimente de carne. Păstrăvul la cuptor cu legume este un fel de mâncare delicios din mai multe motive. În primul rând, păstrăvul este un pește savuros, care are o textură moale și un gust fin, ușor dulceag. Când este gătit la cuptor, carnea păstrăvului devine fragedă, lucru care o face și mai bună. În plus, rețetele de păstrăv la cuptor cu legume, ierburi și condimente sunt cunoscute pentru aroma deosebită. Sucul sau coaja de lămâie, usturoiul și ierburile proaspete precum cimbrul, rozmarinul și pătrunjelul sunt condimente populare care se potrivesc bine cu păstrăvul rețetele de păstrăv la cuptor.
AFLĂ MAI MULTE
Musaca de cartofi - rețete tradiționale ideale pentru servirea meselor în familie
Musacaua de cartofi este o rețetă incredibil de gustoasă care se prepară destul de ușor, dacă urmezi toți pașii recomandați și, bineînțeles, dacă folosești toate ingredientele necesare. Această rețetă îndrăgită are origini grecești și turcești și a devenit foarte populară și în țara noastră. Dacă și tu îți dorești să prepari pentru familia ta o rețetă tradițională savuroasă, consistentă și sănătoasă, musacaua de cartofi cu carne tocată de porc, la cuptor, reprezintă o idee minunată.
AFLĂ MAI MULTE
Cartofi gratinați - cele mai simple rețete de preparat
Cartofii sunt considerați a fi un aliment de bază în multe bucătării din întreaga lume, fiind o sursă importantă de carbohidrați și nutrienți. De asemenea, cartofii sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a fi preparați într-o varietate de moduri, astfel încât să poată fi introduși într-un număr mare de rețete. Una dintre cele mai populare rețete care includ această legumă este cea de cartofi gratinați, un preparat delicios și plin de savoare, apreciat în întreaga lume. Acești cartofi sunt adesea preparați cu brânză și alte ingrediente savuroase, astfel încât să ofere o textură cremoasă și o aromă bogată.
AFLĂ MAI MULTE
Pilaf de orez - rețeta tradițională românească
Pilaful de orez reprezintă unul dintre cele mai versatile feluri de mâncare din bucătăria românească, care poate fi servit atât ca și garnitură, cât și chiar ca fel principal. Este preparat, de regulă, de extrem de multe gospodine care își doresc să aibă o masă rapidă, dar și gustoasă, fără prea mult efort.
AFLĂ MAI MULTE
Spanac cu ou - rețeta simplă și delicioasă pe care trebuie și tu să o încerci
Spanacul cu ou este unul dintre cele mai îndrăgite preparate de pe masa românilor, care își doresc să mai reducă cantitatea de carne consumată la o masă. Cu toate acestea, trebuie să știi că și această combinație oferă un echilibru excelent de nutrienți esențiali, pe care trebuie să-i iei de obicei dintr-o porție de mâncare. Spre exemplu, spanacul oferă vitaminele și mineralele necesare de care ai nevoie, în timp ce oul adaugă proteine și alte substanțe nutritive valoroase. Prin urmare, mâncarea de spanac cu ou este o alegere excelentă pentru cei care doresc să aibă o alimentație echilibrată și sănătoasă, dar și pentru cei aflați la dietă.
AFLĂ MAI MULTE
Varză călită - ingrediente necesare și pașii pe care trebuie să îi urmezi
Varza călită este una dintre cele mai preparate garnituri, atunci când vine vorba de pregătirea unor mese tradiționale românești. Să nu mai spunem că, varza este o legumă atât de sănătoasă, fiind bogată în vitamine, minerale și alți nutrienți necesari pentru o funcționare optimă a organismului uman. Pe lângă faptul că este o legumă sănătoasă și se recomandă consumul său regulat, varza are și un gust delicios, fiind ușor de preparat în foarte multe moduri.
AFLĂ MAI MULTE
Chiftele - rețete delicioase și ușor de preparat
Chiftelele sunt un fel de mâncare extrem de popular în bucătăria tradițional românească și sunt adesea servite ca fel principal, aperitiv sau adăugate în supe sau ciorbe. Rețeta de chiftele românești include de obicei carne tocată (vită, porc sau o combinație între acestea), ceapă, usturoi, pesmet sau orez și diverse ierburi și condimente.
AFLĂ MAI MULTE
Sarmale tradiționale - trucurile pe care trebuie să le respecți pentru a savura
Sarmalele sunt unele dintre cele mai îndrăgite preparate culinare din bucătăria românească. Rețeta lor poate varia de la o regiune la alta, de la o familie la alta, iar modul de preparare poate fi adaptat în funcție de preferințe și disponibilitatea ingredientelor, dar și în funcție de regiunea țării.
AFLĂ MAI MULTE
Ardei umpluți - modul de preparare tradițional
Cu siguranță, ardeii umpluți cu orez sunt o delicioasă și, mai mult decât atât, un fel de mâncare tradițională în multe bucătării din întreaga lume. Această rețetă simplă, dar gustoasă și extrem de sățioasă, implică un proces puțin mai complex, în care trebuie să umplem ardeii cu amestecul de legume și gătirea propriu-zisă a acestora, până când devin moi și aromele se combină perfect. Mâncarea menționată este versatilă și poate fi adaptată după gustul și preferințele fiecăruia, utilizând diverse ingrediente și condimente, dar chiar și diferite tipuri de carne, pentru a da un gust unic și personal.
AFLĂ MAI MULTE
Mazăre cu pui - un preparat rapid și hrănitor
Când vrei să gătești ceva gustos și consistent pentru masa de prânz poți alege cu încredere mazărea și carnea de pui ca și ingrediente de bază. Preparatele rezultate vor fi agreate atât de copii, cât și de adulți datorită gustului și aromei inconfundabile. Dacă vrei să descoperi secretele practice și utile, citește următorul articol pentru a obține rezultate excelente în bucătărie.
AFLĂ MAI MULTE
Pui cu smântână: o rețetă delicioasă pe care o poți prepara ușor și servi
Rețeta de pui cu smântână este o alegere nemaipomenită atât datorită gustului său delicios, cât și a faptului că este ușor de preparat. Smântâna este ingredientul care oferă o textură cremoasă și un gust aparte, astfel încât puiul se transformă într-un preparat delicios, care va satisface toate persoanele pentru care îl gătești. Poți alege să servești pui cu smântână în orice moment al zilei, începând de la micul dejun, și până la cină, indiferent dacă te afli la un prânz în familie, o petrecere sau o cină romantică.
AFLĂ MAI MULTE
Ciulama de pui: cum se face simplu și rapid această rețetă tradițională
Ciulama de pui este o variantă delicioasă de mâncare tradițională în multe culturi culinare, fiind făcută din ingrediente simple, printre care se numără carne de pui, ceapă, usturoi, smântână și făină, și este preparată într-un sos cremos, aromat și foarte gustos. Acesta este un preparat versatil, care poate fi modificat în funcție de preferințele tale culinare și pe care îl poți servi alături de diferite tipuri de legume, carne sau brânzeturi.
AFLĂ MAI MULTE
Pui la cuptor: rețete delicioase și hrănitoare care te vor încânta
Carnea de pui la cuptor este o opțiune sănătoasă și delicioasă pe care o poți adăuga în mesele tale. Aceasta este o sursă bogată de proteine, care sunt esențiale pentru construirea și menținerea țesuturilor din corpul tău, fiind o opțiune potrivită în cazul în care îți dorești să-ți mărești aportul de proteine fără a consuma prea multe grăsimi saturate. De asemenea, acest preparat este o sursă bună de vitamine și minerale esențiale, care ajută la menținerea sănătății osoase, funcționarea sistemului imunitar și prevenirea anumitor boli.
AFLĂ MAI MULTE
Pulpe de pui la cuptor - deliciul suculent și ușor de preparat ce va fi savurat
Pulpele de pui sunt una dintre cele mai populare și versatile porțiuni din carcasa de pui, fiind foarte apreciate în bucătăria românească. Acestea sunt adesea preferate datorită gustului lor plin de aromă, a texturii suculente și a faptului că pot fi gătite în multe moduri diferite. Sunt foarte apreciate de multe gospodine datorită faptului că sunt ușor de găsit și de gătit. Acestea sunt de obicei mai accesibile ca preț decât alte tipuri de carne, cum ar fi pieptul de pui, dar asigură aceeași cantitate de proteine și nutrienți esențiali.
AFLĂ MAI MULTE
Frigărui de pui la grătar - reteță cu ingrediente proaspete și sănătoase
Există o mulțime de rețete de frigărui de pui la grătar, însă majoritatea seamănă între ele, datorită faptului că acest preparat poate fi făcut după cum își dorește fiecare. Frigăruile sunt o mâncare populară, iar dacă îți dorești să te bucuri de ele la un grătar, mai jos găsești o rețetă pe care o poți urma!
AFLĂ MAI MULTE
Ostropel de pui - un deliciu culinar tradițional pe care îl poți prepara și tu
Ostropelul de pui are acele arome specifice și inconfundabile pe care le savurezi de fiecare dată cu mare poftă. Fie că ne gândim la prepararea rețetei de ostropel de pui cu usturoi, moldovenesc, cu ciuperci, oltenesc, cu smântână sau cu bulion, asezonat cu diverse condimente delicioase și nu numai, obținem rețete savuroase, ca la mama acasă. În funcție de rețeta caracteristică fiecărei zone de proveniență, acestea au diferite moduri de preparare și necesită folosirea anumitor ingrediente.
AFLĂ MAI MULTE
Supă de roșii - secretul unei supe cremoase și cum să obții aroma perfectă
Supa de roșii este o mâncare delicioasă, sănătoasă și ușor de pregătit, fiind preferată de mulți oameni datorită gustului său răcoros și proprietăților sale nutritive. Ea poate fi servită atât la prânz, cât și la cină, rece sau puțin caldă, în funcție de preferințe. În acest articol, găsești prezentate ingredientele necesare și pașii de urmat pentru a pregăti cea mai bună supă de roșii acasă.
AFLĂ MAI MULTE
Supă cremă de legume - gustoasă, energizantă și sănătoasă
Fie că sunt preparate pentru copii, fie pentru întreaga familie, supele creme sunt ideale datorită aportului de vitamine și minerale pe care îl furnizează organismului. Atât aspectul și mirosul, cât și gustul și textura îți oferă un adevărat răsfăț pentru simțuri. Este bine să fie servite în ziua preparării, deoarece, astfel, își păstrează proprietățile nutritive. Ingredientele de bază pot fi următoarele: morcovii, ciupercile, broccoli, ciupercile, lintea, năutul, fasolea sau alte legume proaspete, uscate sau congelate. Se mai utilizează și alte ingrediente, în funcție de preferințele fiecărei familii. Fiindcă este simplu și rapid de preparat, supa cremă de legume se alege, de foarte multe ori, pentru meniurile zilnice. Categoric, această supă este o încântare pentru papilele gustative, mai ales dacă se adaugă crutoane și unele plante aromatice, în funcție de preferințele culinare. În continuare vei descoperi cum să prepari diferite supă creme de legume dacă alegi cele mai bune rețete.
AFLĂ MAI MULTE
Supă cremă de ciuperci - rețete simple și rapide cu rezultat energizant și delicios
Această supă delicioasă este atât de apreciată, încât se găsește în toate marile restaurante. Însă, o poți pregăti și tu foarte simplu și rapid acasă. Combinația de legume proaspete contribuie la vitaminizare, în timp ce plantele aromatizante și verdețurile vin cu un plus de savoare. De asemenea, ciupercile sunt foarte bune pentru organism dacă se prepară corespunzător. Acest preparat culinar se poate consuma și în anotimpul cald, și în cel rece. De fiecare dată musafirii vor cere un supliment, mai ales dacă le oferi alături crutoane, ardei iute sau smântână. Dacă dorești să afli cum să prepari cele mai bune rețete de supă cremă de ciuperci, care îi vor satisface pe toți cei care o consumă, atunci citește acest articol.
AFLĂ MAI MULTE
Supă cremă de linte - rețete și moduri de preparare rapide
Cu siguranță ai auzit până acum de acest preparat și de faptul că este excelent pentru sănătate. Este foarte posibil ca unul dintre aceste motive te-a adus aici, în căutarea unor rețete simple și gustoase. Totuși, înainte de a te apuca de treabă, ar trebui să știi ce conține supa de linte, modul de preparare, ingredientele de bază și nu numai.
  AFLĂ MAI MULTE
Legume la cuptor - rețete delicioase pe care trebuie neapărat să le încerci
Legumele la cuptor sunt nelipsite, de regulă, de pe masa oricărui român. Acestea reprezintă garnitura potrivită pentru fiecare fel principal, dar pot fi servite și ca atare, simple sau alături de o salată. Tocmai din acest motiv, acest preparat este perfect de savurat în orice moment al zilei, fie că vorbim despre masa de seară sau prânz, fiind perfecte și pentru persoanele aflate la dietă.
AFLĂ MAI MULTE
Ghiveci de legume – fel de mâncare tradițional și sănătos perfect
Ghiveciul de legume sau tocănița, după cum i se mai spune, este un preparat atât plăcut vizual, cât și delicios, apreciat de mulți. Consistent și sățios, ghiveciul de legume tradițional se prepară cu o varietate de verdețuri proaspete, ierburi și condimente. Felul de mâncare este cunoscut pentru versatilitatea sa, deoarece poate fi preparat cu diferite combinații de legume, în funcție de gusturile tale și de ceea ce ai la îndemână în bucătărie. Ghiveciul de legume sănătos este considerat a fi o mâncare perfectă pentru sezonul rece, în cadrul sărbătorilor, ori atunci când îți dorești să pregătești o masă sănătoasă. Este, de asemenea, o rețetă ce îți permite să incluzi o mulțime de legume, putând fi savurată atât de vegetarieni, cât și de cei care consumă carne.
AFLĂ MAI MULTE
Conopidă la cuptor: rețete aromate care merită încercate
Ai încercat conopida simplă la cuptor? În general, această legumă nu este preferata multor persoane, din cauza gustului și, uneori, a formei. Cu ajutorul condimentelor potrivite și a altor ingrediente de calitate, se pot întâmpla fenomene gastronomice dificil de explicat, dar ușor de savurat. Conopida crudă se poate transforma în delicii aurii și caramelizate în cuptor. Dacă o prăjești cu ulei de măsline, adăugând sare și piper după gust, vei obține o gustare cu adevărat delicioasă. Descoperă următoarele rețete cu conopidă la cuptor care te vor face să privești această legumă într-o nouă lumină, cea a posibilităților.
AFLĂ MAI MULTE
Rețete de broccoli - Cum să introduci această legumă în alimentația ta zilnică
Broccoli este o legumă extrem de bogată în nutrienți, care a câștigat din ce în ce multă atenție în ultimii ani, datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Are extrem de mulți nutrienți și vitamine vitale pentru corpul uman.
AFLĂ MAI MULTE
Spanac - un aliment excelent pentru toate gusturile și buzunarele
Se cunosc suficiente beneficii ale spanacului care te pot convinge să-l incluzi cu succes în alimentație, însă este necesar să știi cum să-l prepari pentru a-și păstra proprietățile. Având în vedere că spanacul este și aliment și plantă medicinală trebuie să știi foarte bine cum să îl folosești. Dacă vrei să descoperi sfaturile necesare pentru preparate delicioase și sănătoase din spanac, citește cu atenție următorul articol!
AFLĂ MAI MULTE
Fasole verde - 4 rețete gustoase pe placul tuturor!
Sursă excelentă de vitamine și minerale, fasolea verde este un aliment ce nu numai că e gustos, dar este și scăzut în calorii. Iubitorii legumelor o au în topul preferințelor când vine vorba de o masă sănătoasă, cei ce țin post apelează cu drag la ea, iar copii o îndrăgesc datorită gustului său ușor dulceag. Dacă vrei să încerci ceva nou în materie de mâncare, dacă ții post, dacă ești vegetarian ori dacă, pur și simplu, vrei să mănânci mai multe legume, acest articol îți va pune la dispoziție câteva rețete delicioase, potrivite pentru oricine.
AFLĂ MAI MULTE
Orez cu legume: un preparat sănătos și delicios pe care îl poți servi oricand
Orezul cu legume este un preparat sănătos și gustos pe care îl poți servi ca o alternativă a felurilor de mâncare bogate în calorii și care te va ajuta să îți menții o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos, deoarece conține orez, care îți va oferi energie și numeroase legume care vor adăuga vitamine, minerale și antioxidanți. Mai mult, orezul cu legume este ușor de preparat și poate fi adaptat gustului și nevoilor tale sau a persoanelor alături de care îl servești.
AFLĂ MAI MULTE
Dovlecei pane – preparat sănătos și plin de savoare ce merită să fie încercat
Dovleceii pane sunt un fel de mâncare delicioasă, dar și versatilă care merită cu siguranță să fie încercată din mai multe motive. Atunci când prepari dovlecei pane la cuptor cu cașcaval, aceștia capătă un exterior crocant, de culoare auriu-maro, păstrându-și în același timp interiorul fraged. Dovlecelul are o aromă subtilă care se potrivește bine cu numeroase condimente și sosuri dip, făcându-l un aperitiv, o gustare sau chiar un fel principal vegetarian pe placul multora.
AFLĂ MAI MULTE
Idei de aperitive reci pentru un eveniment de tip cocktail reușit
Odată stabilită data pentru organizarea evenimentului tip cocktail, acesta implică o mulțime de pregătiri. Dacă știi numărul invitaților vei putea stabili și numărul porțiilor de mâncare.Vei putea apela la ajutorul unor chelneri sau poți organiza un bufet suedez. Mesele se așează pe mijlocul spațiului sau pe margini, din loc în loc. Dacă ai nevoie de idei practice și utile pentru aperitive reci vei descoperi din următorul articol recomandările noastre pentru rezultate optime. Dacă aperitivele sunt reușite, deși sunt menite să deschidă apetitul pentru alte feluri de mâncare, pot fi suficiente pentru a sătura persoanele participante.
AFLĂ MAI MULTE
Salata coleslaw - preparatul care nu trebuie să-ți lipsească de la nicio masă
Salata coleslaw este una dintre cele mai delicioase variante de garnituri de savurat lângă o friptură, burger sau chiar și la micul dejun, lângă un toast. Dacă până acum ceva timp nu foarte mulți români știau despre ea, acum restaurantele sunt pline de acest preparat gustos, iar din ce în mai mulți oameni doresc să o pregătească și acasă.
AFLĂ MAI MULTE
Salată cu ton – Rețete nutritive și dietetice, simplu și rapid de preparat!
Salata de ton ocupă topul clasamentului cu preparate sățioase, nutritive, dietetice și gata în timp record. Nimic nu egalează o farfurie cu aport de Omega 3, vitamine, minerale și fibre care alimentează sistemul imunitar. Salata de ton poate înlocui cu succes o masă de prânz, mai ales atunci când te afli la birou sau când timpul nu este de partea ta.
AFLĂ MAI MULTE
Rețeta de bruschete italienești - O gustare rapidă și delicioasă
Rețeta de bruschete este o gustare italienească simplă și delicioasă, care poate fi servită în diferite momente ale zilei. Ele sunt, de obicei, preparate cu pâine prăjită, ulei de măsline și usturoi, iar peste se adaugă o varietate de ingrediente, însă printre cele mai întâlnite opțiuni se află roșiile proaspete și mozzarella, opțional.
  AFLĂ MAI MULTE
Friptura de porc la cuptor: un preparat clasic care poate fi mereu perfecționat
Friptura de porc la cuptor este un fel de mâncare delicios și sățios, potrivit pentru orice ocazie. Această metodă de gătire îi permite cărnii să se gătească uniform, menținându-și frăgezimea și aroma. Dacă dorești să afli cum se face friptura de porc la cuptor, te afli în locul potrivit! În acest articol vom discuta despre rețete de friptură de porc la cuptor care vor avea diferite grade de dificultate, dar toate se vor bucura de un succes răsunător din partea familiei și a musafirilor.
AFLĂ MAI MULTE
Cotlet de porc la cuptor - iată câteva rețete delicioase
Cotletul de porc la cuptor este una dintre cele mai populare și delicioase rețete pentru iubitorii de carne. Este un preparat versatil, care poate fi gătit într-o varietate de moduri, dar varianta la cuptor este preferată de multe persoane pentru că este ușor de pregătit și oferă un gust intens și aromat. Pentru un cotlet de porc la cuptor, ai nevoie de o bucată de carne de porc de dimensiuni generoase, condimentată, lângă care poți adăuga legumele preferate sau orice alte ingrediente pentru a completa gustul și aroma acestui preparat.
AFLĂ MAI MULTE
Ceafă de porc la cuptor - o reţetă simplă şi delicioasă gătită în propria bucătărie
Ceafa de porc la cuptor este o rețetă tradițională, simplă și delicioasă. Această bucată de carne este foarte versatilă și poate fi pregătită în multe feluri, dar gătirea la cuptor este una dintre cele mai simple și mai gustoase metode. Ceafa de porc la cuptor este un preparat delicios și aromat, potrivit pentru o masă de familie sau o cină festivă. Această rețetă de carne de porc este ușor de pregătit și necesită doar câteva ingrediente simple. În acest articol, vei descoperi metoda potrivită de preparare a cefei de porc la cuptor, sfaturi utile pentru a o pregăti perfect și idei pentru garnituri.
AFLĂ MAI MULTE
Coaste de porc marinate la grătar
Ai încercat vreodată berea ca mod de a marina carnea? E timpul să descoperi acest truc culinar în timpul grătarului tău de vară, cu rețeta noastră de coaste de porc!
AFLĂ MAI MULTE
Gulaș de vită - un preparat unguresc popular în întreaga lume
Gulașul de vită este un preparat tradițional din bucătăria ungurească, care s-a răspândit apoi în întreaga lume, fiind astăzi foarte popular în multe țări. Această mâncare este de dapt, o tocăniță de vită, care conține multă ceapă, ardei, roșii și multe condimente aromate. Originea acestui preparat datează din secolul al IX-lea, când triburile maghiare s-au stabilit în Europa Centrală și de Est. În acea perioadă, gulașul de vită era un fel de mâncare consumat de ciobanii unguri, fiind ușor de pregătit. În timp, această mâncare a devenit populară în toată țara și a devenit un simbol al bucătăriei ungurești.
AFLĂ MAI MULTE
Rețeta Supă sfeclă cu năut
Culoare și gust în farfurie! Știați că sfecla roșie este un aliment bogat în vitamine și minerale, excelent de introdus în dieta vegetariană?
AFLĂ MAI MULTE
Coliva: un preparat tradițional românesc care îți va încânta de fiecare dată papilele gustative
Coliva este un preparat tradițional românesc, care se pregătește de obicei în perioada postului sau cu prilejul unei înmormântări, fiind făcută din arpacaș de grâu și alte ingrediente, în funcție de zona în care locuiești și de tradițiile locale. În perioada postului, coliva este pregătită în memoria celor decedați, fiind un simbol al vieții veșnice și al renașterii.
AFLĂ MAI MULTE
Terci de ovăz - Cum obții un mic dejun copios în câțiva pași simpli
Terciul de ovăz este considerat a fi micul dejun perfect de foarte multe persoane în ultima vreme. Acesta este foarte ușor de preparat, gata în doar câteva minute, este sățios, dar și extrem de gustos.
AFLĂ MAI MULTE
Cașcaval pane - un aperitiv simplu și delicios
Cașcavalul pane, una din cele mai simple și populare aperitive calde, este apreciat și de copii și de adulți pentru că este pur și simplu delicios. Este important atât tipul cașcavalului ales, cât și tehnica de preparare pentru o reușită sigură, mai ales dacă este servit imediat după preparare. Dacă vrei să afli secretele pentru a prepara rapid acest aperitiv delicios vei descoperi în continuare micile trucuri de care ai nevoie.
AFLĂ MAI MULTE
Bulete de cașcaval – Rețete rapide pentru aperitive, garnituri sau alternative
Buletele de cașcaval sunt aperitivele perfecte pentru masa de sărbători, pentru serile de film, o gustare sățioasă în pauzele de la muncă ori atunci când ai poftă ,,de ceva bun’’, dar sănătos. Buletele de cașcaval sunt excelente la capitolul simplitate și economie de resurse. Procedura de preparare este atât de rapidă, încât nu te poți abține să nu le prepari în fiecare weekend. În plus, acestea sunt gata în timp record, din câteva ingrediente, pe care oricine le are deja în propria bucătărie.
AFLĂ MAI MULTE
Sos tzatziki - cum obții rețeta autentică de tzatziki, exact ca în Grecia?
Sosul tzatziki nu mai are nevoie de nicio prezentare. Originar din Grecia, acesta are un gust extrem de fresh și o textură cremoasă, motiv pentru care a cucerit rapid inimile pofticioșilor din întreaga lume. Combinația perfectă de iaurt grecesc, castraveți proaspeți, usturoi și ierburi aromatice îl transformă într-un aliment foarte versatil, potrivit pentru o gamă variată de preparate.
AFLĂ MAI MULTE
Rețeta Plăcintă italiană cu spanac și brânză
Poate că rețeta noastră nu te transpune în minunata zonă a Italiei, Emilia-Romagna, dar, sigur te aduce mai aproape de universul bucătăriei italiene. Ai încercat vreodată erbazzone, plăcinta italiană cu spanac și brânză?
AFLĂ MAI MULTE
Toffiffee
Îți îndulcim săptămâna cu o rețetă vegană super delicioasă de toffifee!
AFLĂ MAI MULTE
Tacos Vegan
Așa cum v-am obișnuit în fiecare zi de luni, am revenit cu o nouă rețetă vegană: tacos vegani, pentru cei care au o afinitate aparte pentru mâncarea mexicană. Ingrediente pentru două porții:
  AFLĂ MAI MULTE
Tacos cu năut și linte
Deliciu culinar: Rețetă vegană de post, preparată simplu și rapid, tocmai bună în această perioadă: Tacos cu năut și linte.
AFLĂ MAI MULTE
Tabbouleh cu linte
Un preparat fresh, de primăvară și o masă echilibrată și energizantă: tabbouleh cu linte. Deja ți-am făcut poftă, așa-i? Sfat pentru o variantă și mai interesantă: savurează preparatul alături de brânză feta sau alune prăjite.
AFLĂ MAI MULTE
Supă Marocană
Ți-a fost dor de zilele însorite, de vară? Ne bucurăm de sezonul călduros alături de tine cu ajutorul acestei supe de vară.
AFLĂ MAI MULTE
Supă cremă de mazăre și brânză
Îți promitem că e la fel de delicioasă precum arată! Încearcă și tu rețeta noastră de supă cremă cu mazăre și brânză de capră și spune-ne cum ți-a ieșit.
AFLĂ MAI MULTE
Sos pesto
Nu arunca coaja de la zucchini, o poți transforma într-un sos pesto delicios.
AFLĂ MAI MULTE
Sandvis aromat
Când vara îți oferă atât de multe variante de petrecere a timpului liber în natură și ai nevoie de o gustare potrivită și delicioasă, optează pentru un sandviș aromat, cu carne de vită.
  AFLĂ MAI MULTE
Salata vitaminelor
Astăzi v-am pregătit un prânz absolut delicios și sănătos, căruia ne place să-i spunem ”salata vitaminelor”. Avem citrice pentru vitamina C, avocado pentru vitamina K, fenicul pentru vitamina A și potasiu și nuci pentru vitamina E!
AFLĂ MAI MULTE
Salată cu caracatiță și legume
Vara e atât de aproape de noi, încât gândul ne stă numai la gustările delicioase și light pe care le vom prepara de îndată! Prima noastră sugestie de rețetă pentru vară este salata cu caracatiță și legume.
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă vegană de ardei umpluți
Astăzi îți încântăm papilele gustative cu o rețetă vegană de ardei umpluți, pregătiți acasă. Descoper-o și tu!
  AFLĂ MAI MULTE
Rețeta supă sfeclă și năut
Culoare și gust în farfurie! Știați că sfecla roșie este un aliment bogat în vitamine și minerale, excelent de introdus în dieta vegetariană?
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă somon cu afine
Vară târzie într-o farfurie. Încearcă această rețetă de somon cu afine pentru a readuce aromele verii în bucătăria ta.
  AFLĂ MAI MULTE
Rețetă salată cu dovleac
Cum vă sună o salată cu dovleac copt? Nouă ne sună: de-li-cios! Așteptăm să o încercați și să ne spuneți cum vi s-a părut.
  AFLĂ MAI MULTE
Rețeta Rissoto
Am pregătit o rețetă super delicioasă pentru prietenii noștri vegetarieni: risotto cu dovleac, brânză moale de capră și merișoare!
AFLĂ MAI MULTE
Rețeta Prăjitură lămâie
Aromă, savoare, voie bună! Pentru că se apropie sezonul rece, dar și sărbătorile, vă prezentăm rețeta noastră de prăjitură de lămâie pe care o puteți încerca alături de cei dragi.
AFLĂ MAI MULTE
Rețeta Plăcintă
Vară târzie într-o farfurie. Încearcă această rețetă de somon cu afine pentru a readuce aromele verii în bucătăria ta.
AFLĂ MAI MULTE
Rețeta Pizza Specială
Mâna sus cine vrea o felie! Pentru momentele în care ți-e poftă de o gustare sănătoasă și gustoasă, ți-am pregătit o rețetă de pizza specială!
AFLĂ MAI MULTE
Rețeta Pizza
Și tu te numeri printre persoanele care ar mânca pizza în fiecare zi? Dacă da, venim cu o rețetă de pizza fără gluten, un preparat mult mai ușor de digerat, dar la fel de gustos: pizza cu aluat pe bază de cartofi dulci.
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă Pere în sos de vin
Astăzi v-am pregătit un desert sănătos, de sezon: pere în sos de vin. Această rețetă îmbină toate aromele picante și dulci ale toamnei și le transformă într-un desert delicious.
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă Pastă de sfeclă roșie
Rețeta de astăzi vine pentru cei care sunt mereu în căutarea unor gusturi inedite, chiar și când vine vorba de aperitive: pasta de sfeclă roșie. Merge perfect cu biscuiți sărați sau grisine!
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă Mousse Ciocolată
Acest mousse de ciocolată este, de fapt, un mic dejun sănătos.Dacă nu ne crezi, încearcă rețeta!
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă Midii Curry Lapte de Cocos
Hmmm… Ce bine arată aceste midii! Ai încercat vreodată să le pregătești dulci și picante? Curry + lapte de cocos = un deliciu!
  AFLĂ MAI MULTE
Rețetă Kulich
Yummy… așa-i că te-ai îndrăgostit la prima vedere de acest desert care arată absolut de-li-cios? Noi nu ne-am putut abține, așa că l-am încercat deja și acum vrem să împărtășim cu tine rețeta. Iată cum se prepară Kulich-ul, denumit și cozonacul rusesc.
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă Desert
Am pregătit un desert yummy pentru toți iubitorii de dulciuri care au intoleranță la lactoză. În 10 minute te bucuri de un desert delicios și de fețele vesele ale celor dragi!
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă de cidru
Chiar dacă iarna poate veni cu o mulțime de surprize, suntem siguri că frigul nu va lipsi din peisaj. Pentru că ne place să fim pregătiți în orice situație, împărtășim cu voi o rețetă de cidru care stilmulează sistemul imunitar.
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă Chifteluțe vegane
Provocare culinară pentru toți cei care se topesc după chifteluțele vegane: servește-le prietenilor tăi rețeta noastră și vezi dacă își dau seama că sunt preparate fără carne.
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă Chifteluțe din dovlecei
Dacă tot e sezonul legumelor, să ne bucurăm de o porție de chifteluțe din dovlecei absolut delicioasă. Ați încercat rețeta?
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă Căpșuni cu ciocolată
Te-ai gândit să prepari alături de cel mic o gustare „înfricoșător” de gustoasă? Avem rețeta perfectă! Topește ciocolata albă și adaugă o lingură de pudră de matcha pentru un strop de culoare. Se trec căpșunile prin ciocolata topită și se ornează cu glazură de zahăr sau bomboane colorate. Poftă bună!
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă Ananas caramelizat
Pregătește-i persoanei dragi un desert cu care nu poți da greș: ananas caramelizat.
AFLĂ MAI MULTE
Quesadilla cu brânză, bacon și cireșe
Dacă îți spunem că poți face o quesadilla absolut delicioasă cu bacon, brânză și…fructe, ne crezi?
AFLĂ MAI MULTE
Plăcintă cu legume
Rețeta vegană pe care v-am pregătit-o astăzi are dublu beneficiu: bună pentru sănătate, dar și pentru mediul înconjurător, pentru că este gătită din resturi de legume rămase de la preparatele anterioare.
AFLĂ MAI MULTE
Pită cu tzatziki și humus
Deliciu în farfurie! Pentru astăzi am pregătit o rețetă de pită cu tzatziki și humus. Crede-ne, sunt chiar mai gustoase decât sună.
AFLĂ MAI MULTE
Paste cu morcovi și usturoi
O explozie de arome chiar la tine în farfurie. Astăzi îți propunem o rețetă de paste cremoase cu morcov și usturoi.
AFLĂ MAI MULTE
Pad Thai
Propunem o nouă rețetă vegană pentru toți cei care poftesc la una dintre cele mai cunoscute rețete thailandeze!
AFLĂ MAI MULTE
Pachețele vegane de vară
Începem săptămâna într-un mod gustos și colorat, așa cum îi stă bine verii. Cu niște pachețele vegane de…vară
AFLĂ MAI MULTE
Jeleuri din mure confiate
Dacă micuţul tău face mofturi când trebuie să mănânce fructe, credem că îl putem convinge cu o reţetă delicioasă de jeleuri din mure confiate!
AFLĂ MAI MULTE
Gem piersici
Această rețetă are două avantaje: în primul rând, te va ajuta să foloseşti toate fructele de vară cumpărate și, în al doilea rând, este foarte delicioasă…Deci, ce mai aștepți?
  AFLĂ MAI MULTE
Frittata
Pentru toți cei care apreciază mâncarea italiană în adevăratul sens al cuvântului, avem o propunere de rețetă de frittata delicioasă, aromată, de primăvară!
AFLĂ MAI MULTE
Frigărui cu brânză tofu
Avem pentru voi o rețetă vegană rețetă vegană de frigărui cu brânză tofu, numai bună de gătit pe grătar în timp ce așteptăm zilele călduroase de vară!
AFLĂ MAI MULTE
Andive sote cu brânză și nuci
Pentru momentele în care nu știi ce să gătești pentru cei dragi, mergi pe mâna noastră.
  AFLĂ MAI MULTE
Burgeri Vegetarieni
Sărbătorim Ziua Internațională a Burgerului cu o rețetă dedicată, bună de savurat în familie!
AFLĂ MAI MULTE
Savarine însiropate și gustoase
Mai știi ce prăjituri găseai la cofetărie in anii 90? Să fi fost savarine, amandine, eclere, profiterol, excelent, caraiman, indiene, cartofi, cataif? Doamne, ce șir lung. În cel mai fericit caz, da.
AFLĂ MAI MULTE
Cremșnit sau cremeș?
Cremșnit sau cremeș?! Nu-ți bate capul! Bun să fie! Iar dacă pe langă gustos, mai e și cu ingrediente naturale, atunci îl puteți pune în coșul de cumpărături și pentru copiii voștri, fără să vă simțiți foarte vinovați că le cumpărați dulciuri.
AFLĂ MAI MULTE
Rețeta Wrap cu falafel și varză kale
Continuăm seria rețetelor sănătoase cu un wrap cu falafel și varză kale! Varza kale este unul dintre cele mai sănătoase și hrănitoare alimente din lume, ce conține vitamina A, K, C și B6.
AFLĂ MAI MULTE
Rețeta Supă cremă de mazăre
Nu mai știi ce să mai gătești iarna aceasta? Avem noi o idee delicioasă! Încearcă supa cremă de mazăre cu brânză ricotta și cârnați chorizo!
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă Salată cu 3 ingrediente
Vezi modul de preparare al retetei.
  AFLĂ MAI MULTE
Rețeta Ratatouille
Bonjour! Deja v-ați obișnuit să vă purtăm prin călătorii culinare în jurul lumii, iar astăzi este rândul Franței! Și cum altfel dacă nu cu un ratatouille très délicieux? Bon appétit!
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă Porumb
Vezi modul de preparare al retetei.
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă Plăcintă de roșii
Vezi modul de preparare al retetei.
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă Înghețată cu piersici și caju
Vezi modul de preparare al retetei.
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă Înghețată cu căpșuni
Vezi modul de preparare al retetei.
AFLĂ MAI MULTE
Gastronomia Auchan
Pentru noi alimentația ocupă un rol prioritar în strategia noastră și ne dorim în permanență să îmbunătățim și să reinventăm rețete pentru a vă oferi produse gustoase și proaspete, dar în același timp cât mai sănătoase.
AFLĂ MAI MULTE
Filiera Auchan pui
Puii din filiera Auchan sunt crescuți atât cu grijă și respect pentru animale, cât și față de mediu si oamenii care contribuie la acest proiect, în conformitate cu etica organizației noastre – un proiect prin care sprijinim fermierii locali și asigurăm produse de calitate pentru clienții noștri.
AFLĂ MAI MULTE
Cozonac
Cu gândul departe, ai lăsat neobservate lucrurile care fac diferența? Ai trecut cumva prea grăbit pe lângă cozonacii noștri copți special pentru tine, tot anul? Atunci fă un pas înapoi în raionul de Cofetărie de la Auchan și ia aminte: avem cozonaci cum numai acasă îi mai fac cei pricepuți dintre noi.
AFLĂ MAI MULTE
Cartofi dulci Filiera Auchan
Cartofii din filiera Auchan sunt cultivați cu respect pentru mediu și oameni, în conformitate cu etica organizației noastre – un proiect prin care sprijinim producătorii locali și asigurăm produse de calitate pentru clienții noștri.
AFLĂ MAI MULTE
Cartofi dulci
Cartofii dulci din filiera Auchan sunt cultivați în inima Bărăganului, cu respect pentru mediu și oameni, în conformitate cu etica organizației noastre – un proiect prin care sprijinim producătorii locali și asigurăm produse de calitate pentru clienții noștri.
  AFLĂ MAI MULTE
Bun, sanatos, local
Militanți pentru ceea ce înseamnă bun, sănătos și local, vrem să-ți oferim produse care să-ți îndeplinească nevoile curente și viitoare, dar să fie și benefice pentru sănătatea ta. Prin proiectul “Auchan îți schimbă viața”, vrem să regândim obiceiurile de consum. Schimbarea trebuie să înceapă chiar de la producție, de aceea ne-am propus ca lanțurile noastre de distribuție să fie 100% transparente și eco-friendly, pentru ca tu să te bucuri de o experiență unică a gustului autentic.
AFLĂ MAI MULTE
Alege Bio
De la an la an, din ce în ce mai mulți clienți adoptă consumul de produse bio și produsele de dietă. Și, pentru un motiv întemeiat: alimentația bio, ca și cea de dietă, are numeroase beneficii pentru sănătate, cât și pentru planetă! Îți propunem o gamă de 1.000 de produse bio și dietetice.
AFLĂ MAI MULTE
Rețeta Gazpacho de roșii
Rece, sănătoasă, delicioasă și rapid de preparat! Trebuie să încerci rețeta asta de Gazpacho de roșii!
AFLĂ MAI MULTE
Rețeta Gazpacho de pepene galben
Dacă nu vrei să petreci prea mult timp azi în bucătărie, dar ai poftă de un prânz ușor și răcoros, avem noi o idee! Încearcă deliciosul Gazpacho cu pepene galben și castraveți.
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă Crochete de quinoa
Ingrediente: -350 grame quinoa fiartă -100 grame pesmet -3 ouă Mod de preparare: Se bat ouăle într-un bol. Se amestecă quinaa și pesmetul.
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă creveți pregătiți în stil mexican!
Ingrediente: 300 grame de creveți Chili 2 linguri ulei de măsline O ceapă 2 porumbi 1 adrei gras O legătură de pătrunjel 1/2 legătură de coriandru 1/3 ceașcă de ulei de măsline 2 căței de usturoi Paptrika O lingură de oțet O lingură de oregano Sare
AFLĂ MAI MULTE
Rețeta Colțunați chinezești cu carne de porc
Auchan este prezent în 14 țări! Așa că, lunar, vom prezenta câte un preparat tradițional ales de fanii din țara respectivă. Astăzi ne oprim în China și descoperim un preparat delicios: colțunași chinezești cu carne de porc! Tu ce preparat tradițional românesc ai recomanda fanilor noști internaționali?
AFLĂ MAI MULTE
Rețetă bulz tradițional
Ce gătim astăzi? Am pregătit o rețetă pe care suntem siguri că o știi. Ingrediente: 250 grame kaizer mărunțit 1 litru de apă 1 1/2 cană de mălai Sare
  AFLĂ MAI MULTE
Rețeta Budincă de chia
Ai încercat vreodată semințele de chia? Sunt o adevărată sursă de antioxidanți, omega 3 și fibre. Rețeta te va face să le iubești!
  AFLĂ MAI MULTE
Rețetă Anghinare cu parmezan
Ingrediente: -8 anghinare -piper -ulei de măsline -2 căței de usturoi -sare -2 linguri parmezan -oregano – lămâie Mod de preparare:
AFLĂ MAI MULTE
Rețeta Auchan Acadele cu ciocolată și portocale
Dacă ne gândim la un fruct care merge perfect în combinație cu ciocolata, primul care ne vine în minte este portocala. Așa că v-am pregătit o rețetă super simplă, însă de efect și delicioasă.
AFLĂ MAI MULTE
Rețeta Stridii Gratinate
Pentru că suntem chiar în mijlocul sezonului stridiilor, v-am pregătit o super rețetă: stridii gratinate. Această gustare neconvențională își poate face, cu siguranță, loc în meniul de sărbători.
AFLĂ MAI MULTE
Supă rece și fresh
O supă rece și fresh, numai bună pentru zilele toride de vară. Ai încerca-o? Ingrediente pentru 4 porții: -1 castravete -2 avocado -1 cățel de usturoi -5 fire de mentă -1 lingură ulei de măsline
AFLĂ MAI MULTE