Rețeta Plăcintă italiană cu spanac și brânză

Rețeta Plăcintă italiană cu spanac și brânză

Publicat pe 26.01.2022

Poate că rețeta noastră nu te transpune în minunata zonă a Italiei, Emilia-Romagna, dar, sigur te aduce mai aproape de universul bucătăriei italiene. Ai încercat vreodată erbazzone, plăcinta italiană cu spanac și brânză?

Pentru aluat:
Se așază ingredientele în blender și se amestecă până când se îmbină. Se acoperă cu o folie de plastic și se lasă în frigider timp de 30 de minute.

La foc mediu, într-o tigaie, se adaugă uleiul de măsline, usturoiul și ceapa. Se țin pe foc timp de două minute. Se adaugă spanacul și se lasă pe foc până când acesta se înmoaie. Se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se amestecă cu parmezanul.

Se taie aluatul în două bucăți. Se așază prima bucată de aluat în forma pentru plăcinte, se adaugă spanacul și se adaugă aluatul rămas. Se acoperă bine marginile și se unge aluatul cu ulei de măsline.
Plăcinta se ține la cuptor, la 180°C, timp de 20 – 30 de minute.

Recunoaște că nu poți refuza asemenea deliciu!

Cantitate pentru 4 persoane.

Ingrediente pentru aluat:
făină - 200 g
apă - 100 ml
ulei de măsline - 10 ml
Sare - 1 praf

Pentru umplutură:
spanac - 500 g
ceapă tocată - 1
cățel de usturoi, tocat - 1
parmezan ras - 2 linguri
ulei de măsline - 2 linguri
Sare și piper - 1 praf