Rețeta supă sfeclă și năut

Rețeta supă sfeclă și năut

Culoare și gust în farfurie! Știați că sfecla roșie este un aliment bogat în vitamine și minerale, excelent de introdus în dieta vegetariană?

Ingrediente pentru năut:
1 cutie de năut
Stors 1 lingură de ulei de cocos
Sare 2 linguri de amestec de condimente tandoori masala
1 lingură de miere sau sirop de arțar

Pentru supă:
1 lingură de ulei de cocos
2 cepe tăiate cubulețe
1 lingură de ghimbir tocat
6 sfecle curățate și tocate
1/2 linguriță de chimen pudră
1/2 linguriță de ardei iute pudră
1 cutie de lapte de cocos
450 ml bulion de legume
2 linguri de sirop de arțar sau miere

Pentru a prepara năutul:
acesta se amestecă cu mixul de condimente, sarea, uleiul de cocos și cu mierea. Se întinde într-un singur strat pe o foaie de copt. Se coace timp de 25 de minute la 190°C.

Pentru a face supa:
Se adaugă uleiul de cocos într-o oală, la foc mediu. Se adaugă ceapa, usturoiul și ghimbirul. Se ține pe foc timp de 2 minute. Se adaugă sfecla, chimenul și ardeiul și se călesc timp de 3 minute. Se adaugă laptele de cocos, bulionul de legume și mierea. Se lasă să fiarbă timp de 15 minute, iar apoi se amestecă până se omogenizează. Supa se poate servi cu coriandru și năut. Poftă bună!