Misiune

“Unele lucruri trebuie păstrate așa cum sunt” este mesajul pe care dorim să-l transmitem. Este o invitație la cunoaștere, responsabilitate și prețuire. Este, în același timp, o poveste despre România, acea Românie ascunsă pe care, în 2018, vă propunem să „o privim în ochi”.

Ionuț Ardeleanu,  Director General Auchan Retail România

Producția unică „România neîmblânzită” dezvăluie frumusețea sălbatică a României, frumusețea nealterată, neprelucrată, magică, dar fragilă, în același timp. Descoperă darul oferit românilor, cu ocazia centenarului Marii Uniri, din partea Auchan Retail România.

Filmul documentar „România neîmblânzită” este nucleul unui proiect amplu și inedit de responsabilitate socială inițiat de Auchan Retail România. Filmul este finanțat de Auchan România și de ONG-ul de mediu TENT – The European Nature Trust și realizat de casa de producție britanică Off the Fence.

Pelicula a avut debutul pe 18 martie, la Washington, în cadrul unui festival de film ecologic și pe data de 9 mai, la Londra, în cadrul galei BAFTA (British Academy of Film and Television Arts).

În cinematografele din România, filmul va fi distribuit de Transilvania Film, iar pemiera va avea loc pe data de 13 aprilie 2018. Documentarul România neîmblânzită este un pas important în construirea unor demersuri viitoare de susținere a unor cauze ecologice. 

Concursul “1000 de bilete GRATUITE la film” s-a încheiat. 

Urmărește-ne în continuare, pentru noutăți, surprize și premii.

Regulamentul concursului poate fi consultat aici

Vezi aici lista castigatorilor!

Campania s-a încheiat.

Lansare: 13 aprilie 2018

Gen: Documentar

Studio: Casa de producție britanică Off the Fence, cu sprijinul Auchan Retail România, a ONG-ului de mediu TENT și a companiei de distribuție de film Transilvania Film.

Voce: Victor Rebengiuc / Mark Strong

Regie: Thomas Barton-Humphreys

Scenariu: Thomas Barton-Humphreys, Alex Păun

Concepție: Alex Păun

Producători executivi: Ellen Windemuth, Ionuț Ardeleanu, Paul Lister

Producător: Allison Bean

Imagine: John Waters

Montaj: Dan Schwalm

Traducere în limba română: Marius Chivu

Muzică: Nainita Desai

Rezumat:

Adânc în inima Europei sălășluiește o neașteptată sălbăticie, casă a unei incredibile varietăți  de ecosisteme. Lanțuri muntuoase vaste, păduri străvechi și întinderi mari de apă constituie habitate pentru multe specii iconice ale continentului.

De la versanții împăduriți ai Carpaților (unde urșii, lupii și râșii cutreieră liberi și creaturi curioase sapă tunele pe sub pământ), până la apele învolburate de vânt ale Deltei Dunării (unde pelicanii se înalță la cer și șerpii înoată pe sub ape).

Acestea sunt locurile unde sezoanele dictează destine.

Te invităm să ni te alături într-o călătorie de cunoaștere a unui an din prețioasa și diversa faună și floră a României. Descoperă cum fac față animalele iernilor aspre, până la înmugurirea primelor luni de primăvară; cum trec prin pericole și devin părinți ca să ajungă la mult așteptata vară; înainte să vină cursa toamnei și să urmeze din nou ciclul naturii…

Bun venit în România neîmblânzită – romanianeimblanzita.ro

le mulţumeşte partenerilor filmului