Marele Concert de Colinde Auchan, un recital magic de sărbători, susținut de peste 350 de copii de la 20 de școli de canto din țară

Marele Concert de Colinde Auchan, un recital magic de sărbători, susținut de peste 350 de copii de la 20 de școli de canto din țară

Publicat pe 14.12.2023

Între 14 – 25 decembrie, zilnic, de la ora 17:00, Auchan difuzează, pentru al patrulea an consecutiv, Marele Concert de Colinde, pe canalele oficiale de Facebook și Youtube, precum și în magazinele din întreaga țară, care s-au transformat în adevărate târguri de Crăciun. De asemenea, concertul va putea fi ascultat și pe postul de radio Itsy Bitsy, partener al proiectului. Devenit deja un eveniment de tradiție în perioada sărbătorilor de iarnă, concertul reunește anul acesta peste 350 de participanți, tineri soliști și grupuri de canto din întreaga țară, care aduc magia în sufletele și în casele românilor și le oferă un recital de poveste cu cântece și colinde de iarnă.

Proiectul a înregistrat de la an la an un succes răsunător. Interpreții, copii talentați, multiplu premiați pentru vocile și melodiile lor, au fost selectați dintre cei mai buni, sub atenta îndrumare a profesorilor coordonatori, și provin de la școli de canto renumite din orașe precum Bacău, Baia Mare, Brăila, Bârlad, Botoșani, Brașov, București, Bușteni, Cluj Napoca, Constanța, Galați, Moinești, Oradea, Orăștie, Ploiești, Pitești, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Jiu, Tecuci, Târgu Mureș, Vâlcea sau Vaslui.

La această ediție vor putea fi urmărite tinere talente cu vârste cuprinse între 4 și 19 ani, soliști, atât consacrați, cât și la început de drum, și grupuri de muzică ușoară care au adunat deja în palmares zeci de premii de la competiții naționale și internaționale de profil, dar și grupuri folclorice tradiționale care, prin muzica lor, și-au propus consolidarea unei imagini a tradițiilor, datinilor și obiceiurilor autohtone.

„Avem o mare împlinire să aducem veselie și bucurie în casele românilor în prag de Sărbători, cu o selecție exclusivă de cântece și colinde interpretate de cei mai talentați copii din țară. Aceștia și-au unit glasurile în Marele Concert de Colinde și cântece de Crăciun organizat de Auchan, ajuns deja la cea de-a patra ediție. Protagoniștii concertului merită toată prețuirea noastră și nu putem decât să îi felicităm și să sperăm că vor fi ascultați și apreciați de către publicul larg.” a declarat Cristina Manoliu Săvulescu, președinte la Asociația Cultural Artistică Sunetul Muzicii.

Prin organizarea Marelui Concert de Colinde pentru al patrulea an consecutiv, Auchan își propune să aducă magia sărbătorilor de iarnă în casele românilor în ajun de Crăciun și să promoveze tinerele talente. Acesta va fi difuzat sub formă de episoade zilnice pe canalele de social media ale companiei, precum și în magazinele Auchan. Partenerul media al evenimentului – Radio Itsy Bitsy – va transmite de asemenea Marele Concert de Colinde Auchan.