Am început pregătirea celui de-al doilea centru de suport medical, la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Prefectura, Primăria, ISU, DSP Cluj și mediul de afaceri

 

Autoritățile au aprobat transformarea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca într-un centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19, cu 350 de paturi, în cadrul unui proiect comun cu Auchan Retail România. Oamenii de business sunt invitați să se implice în dotarea acestuia.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, clădirea emblematică dedicată sportului și evenimentelor artistice, va deveni în următoarea perioadă un centru de spitalizare cu 350 de paturi pentru pacienții infectați cu Covid-19 ce prezintă forme ușoare și medii. Spațiul va fi transformat temporar într-un centru de primire, triere, cazare și tratare a bolnavilor infectați cu coronavirus, cazurile mai grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești. În prima etapă, prin intermediul autorităților locale, clădirea va fi pregătită și pusă la dispoziție pentru a fi echipată de către Auchan și viitorii parteneri implicați în acest proiect.

 

 

Ulterior echipării, clădirea va fi preluată de către autoritățile medicale desemnate de autoritățile publice competente și va fi operată de către personal medical specializat.

 

Reamintim că pe data de 02.04.2020, Auchan Retail Romania, împreună cu Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice, prin punerea la dispoziție a unui spațiu de 7.500 m2 in Bucureștii Noi, respectiv amenajarea și echiparea lui pentru a fi predat, ulterior, Ministerului Sănătății.

 

Companiile care doresc să se implice prin furnizarea de materiale, servicii sau bani sunt rugate să sune la numărul de telefon  0374 45 46 41, de luni până vineri între orele 9-18, sau să scrie pe email la adresa: sustin@auchan.ro cu mențiunea “pentru proiectul Cluj”. Partener în acest proiect este Asociația “Zi de bine”, care va facilita întregul demers.

 


 

 

 

 


DESPRE PROIECT

SOLIDARITATEA TRIUMFĂ

Invităm mediul de afaceri să participe la amenajarea unei prime unități pre-spitalicești în București-Ilfov

În contextul epidemiei de coronavirus din România, Auchan Retail Romania împreuna cu Leroy Merlin și cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de suport medical pentru persoane noncritice.

Astfel, o clădire aparținând Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei – zona Mogoșoaia, va fi transformată într-un centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus, iar cazurile mai grave vor fi transferate către alte unități spitalicești. Suprafața alocată, de 7.500 m2, este echipată cu toate utilitățile de bază (apă, energie, canalizare, etc.) și va fi fi amenajată, grație eforturilor tuturor celor care se alătură proiectului, într-o unitate pre-spitalicească.

După finalizarea echipării, clădirea va fi predată autorităților medicale decise de Guvernul României, pentru a fi operată de către cadre medicale profesioniste.

Ești o companie, vrei  să te alături proiectului si sa susții cu produse, servicii sau  bani? Sună la  0374 45 46 41 (de luni până vineri între orele 9-18) sau scrie pe email la adresa: sustin@auchan.ro.Adresa locatiei:  ŞOS. CHITILEI, Nr. 242, Sector 1, BUCUREŞTI, Cod Postal 12389


PROIECT INITIAT DE:

Auchan si Leroy Merlin cu sprijinul Ministerului Sanatatii si al Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU)

PROIECT AJUTAT DE:

Asociația Zi de Bine, Fundația Prețuieste Viața

PROIECT SPONSORIZAT SI SUSTINUT DE:

Decathlon, Ceetrus,  Oney,  HighTech Security,  Yusen , Alpin Max , Romstal Imex,  Fabryo Corporation,  Sinclea,  Daas Impex,  Damart Design Construct,  Avi Compact,  Marco & Alex,  Symmetrica,  Regina Maria,  Omifa Impex,  Homelux,  Decor Floor , Popovici Nitu Stoica & Asociatii, Filip & Company,  Nepi Rockcastle, CA Immo Real Estate,  Sogardi Consulting, Coca Cola , Speed Fire,  Irbis Guard Grup, IKEA, Romcarton, Asociația Omul și Muntele, BMF Group, Vivre, Green Future, NESTLE, ALTEX, EINHELL, Weber 2000, CA Immo, ID Logistic, Aplast Wood Industry, Docentris.

 


STIRI

Privire de ansamblu.

 

 

 

Ajutor umanitar: apa, măști, mănuși, combinezoane și produse de igiena pentru personalul medical, din partea Fundatiei Pretuieste Viata.

 

 

 

Delimitare zone si pregatirea paturilor.

 


O parte din amenajarile din weekend.


 

Zona pentru servirea mesei!

 

 


 

Noi ajutoare pentru pacienți, dar și pentru  personalul medical din prima linie, aflat în luptă cu noul coronavirus : produse pentru dotarea noii unități spitalicești, precum: saci de dormit, mese și scaune pliabile, termosuri, prosoape, halate, cizme de cauciuc și tricouri albe. Multumim Decathlon pentru implicare si suport!

 

 

 


Imagini noi din locatie!

 

 


IKEA sponsorizează unitatea de suport medical Bucureștii Noi, proiect inițiat de Auchan și Leroy Merlin

IKEA asigură echiparea completă cu 350 de paturi, saltele, cearceafuri, pilote, perne, bucătăria pentru personalul medical, dar și o serie de produse de mic mobilier în valoare de peste 85.000 euro. Livrările au început deja în cursul acestei săptămâni.

IKEA este una dintre marile companii care au răspuns rapid apelului de implicare din partea Auchan și Leroy Merlin pentru proiectul de amenajare a unității de suport medical Bucureștii Noi. În acest sens, compania sprijină eforturile de amenajare a acestei clădiri oferind articole textile și mobilier în valoare totală de peste 85.000 euro.

Vezi mai multe detalii aici, in comunicatul de presa din 10 aprilie.

 


Incepem sa prindem contur!

 

 

Asociația Zi de Bine se alătură Auchan și Leroy Merlin în proiectul de amenajare a unității de suport medical din Capitală

Asociația Zi de Bine, fondată de Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, se alătură proiectului demarat de Auchan și Leroy Merlin pentru a susține eforturile de strângere de fonduri necesare în amenajarea unei prime unități de suport medical din București-Ilfov. Recunoscută, deja, grație inițiativei #ScutPentruSpitale prin intermediul căreia a adunat deja peste de 500.000 de euro în beneficiul a peste 30 de spitale din toată țara,  Asociația Zi de Bine se va alătura campaniei de fundraising inițiate de Auchan și Leroy Merlin pentru acest proiect, iar din sponsorizări și donații vor fi achiziționate echipamente, materiale și servicii necesare amenajării și funcționarii unității de suport medical din Bucureștii Noi.

Suprafața de 7.500 m2 va acomoda 350 de paturi, containere de cazare pentru medici, containere sanitare și dușuri pentru pacienți, zone distincte de luat masa pentru cadre medicale și pacienți, asigurându-se astfel condiții decente de îngrijire pentru cazurile noncritice. De asemenea, pacienții și personalul medical vor avea mesele zilnice asigurate, precum și toate serviciile conexe de funcționare a spațiului (utilități, wi-fi, curățenie, etc.)

Vezi mai multe detalii aici, in comunicatul de presa din 6 aprilie.

 


Asa a inceput.

 

 

Containerele au plecat din Titan spre noua destinatie 🙂